Armata se va implica în vaccinarea populației. Unde va fi ținut vaccinul anti-Covid, după ce ajunge în țară

vaccin_anti_covid-19.jpg

Persoană care primește un vaccin anti Covid-19
Vaccinul anti Covid-19 va ajunge în România în luna decembrie a acestui an. Prioritate la vaccinare vor avea medicii

Ministerul Apărării Naționale (MApN) se va implica în campania de vaccinare a populației împotriva Covid-19 și va asigura securitatea și stocarea în condiții optime a dozelor de vaccin, imediat ce acestea vor ajunge în România.

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al MApN se arată că în urma ședinței de luni, 23 noiembrie, desfășurată la Palatul Cotroceni și condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, s-a stabilit că Ministerul Apărării Naționale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituțional în campania de vaccinare anti-COVID-19.

Ce rol are MApN în vaccinarea populației

MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară către centrele regionale de depozitare, a informat instituția condusă de ministrul Nicolae Ciucă.

De asemenea, militarii vor fi cei care vor „sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”.
Potrivit sursei citate, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare, informează Digi 24.

Unde și cum vor fi vaccinați românii

Președintele României a declarat că „vaccinarea se va face etapizat”, iar „definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară.

Cadrele medicale vor fi vaccinate la locul de muncă, a mai anunțat președintele, în timp ce celelalte categorii vor fi vaccinate în centre fixe și mobile, precum și în centre drive-through”, a spus Iohannis.

Potrivit autorităților, vaccinul anti-Covid ar putea ajunge în România până la finalul anului, în funcție de momentul în care va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1