Arhiepiscopul Tomisului vrea să scape de controlul judiciar

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, este aşteptat azi (7 februarie) la Curtea de Apel Constanţa, acolo unde va avea loc primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA.

Înaltpreasfinţitul Teodosie este bănuit de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, scrie ziuaconstanta.ro

În cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asigurătoare constând în poprirea conturilor deţinute de inculpatul Petrescu Teodosie şi de persoanele responsabile civilmente, respectiv Arhiepiscopia Tomisului şi Aşezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei“.

 La termenul de azi, instanţa de judecată ar putea analiza dacă se impune menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar, măsură sub imperiul căreia Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a fost deferit Justiţiei.

Oricare va fi decizia de azi a Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va lua o hotărâre definitivă, scrie aceeași sursă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, ”în perioada 2010 - 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), în scopul de a primi fonduri europene“. Faptele au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.392.964 de lei, potrivit DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net