Arhiepiscopul Teodosie câştigă peste 5.000 euro pe lună

Ultima actualizare:

    Deși, ca orice călugăr, a depus jurământ de sărăcie, Arhiepiscopul Teodosie are o avere personală considerabilă
Deși, ca orice călugăr, a depus jurământ de sărăcie, Arhiepiscopul Teodosie are o avere personală considerabilă

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este printre puţinii ierarhi ai BOR care depune o declaraţie de avere. Face acest lucru deoarece ocupă funcţia de director al unei şcoli doctorale. Conform ultimei declaraţii de avere, Teodosie a câştigat în 2018 suma de 292.148 de lei, adică peste 62.000 de euro.

Conform adevarul.ro, declaraţia de avere a fost depusă de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, în luna iunie 2019 şi este postată pe site-ul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Prelatul are obligaţia de a depune declaraţia de avere, deoarece ocupă funcţia de director al Şcolii Doctorale de Teologie în cadrul acestei universităţi. În rest, ceilalţi ierarhi şi chiar Patriarhul României nu sunt obligaţi să depună o astfel de declaraţie.

Faţă de anul trecut, declaraţia de anul acesta (care priveşte anul financiar 2018) aduce schimbări radicale în averea arhiepiscopului. Astfel, la capitolul „terenuri”, Teodosie a menţionat un teren intravilan de 700 de metri pătraţi deţinut în localitatea Techirghiol. Ar fi dobândit acest bun imobil în urma unei donaţii. Cu toate acestea, arhiepiscopul nu a menţionat terenul în declaraţia de avere depusă în anul 2018, scrie adevarul.ro. Un alt teren, de 2,6 hectare, îl are în proprietate la Vatra Dornei, zona unde s-a născut şi unde a ridicat un Complex Monahal ce cuprinde o bază de tratament, un hotel, o casă a pelerinului şi o mănăstire. Terenul ar avea destinaţia „păşune”. Capitolul „venituri” arată cât de bogat este un arhiepiscop al Bisericii Ortodoxe Române. În primul rând, pentru funcţia sa clericală, Teodosie încasează anual de la stat suma de 161.064 de lei, de la Universitatea „Ovidius” încasează pentru funcţia de profesor suma de 104.581 de lei anual, iar pentru că este şi director al Şcolii Doctorale, prelatul mai primeşte 26.503 lei anual. Per total, arhiepiscopul a încasat în 2018 suma de 292.148 de lei, echivalentul a 62.159 de euro, ceea ce reprezintă un venit lunar de 24.345 de lei, adică aproape 5.200 de euro, mai scrie adevarul.ro. În aceeaşi perioadă, preşedintele Klaus Iohannis a încasat 165.100 de lei anual, adică ceva mai puţin de 3.000 euro pe lună. Cu toate veniturile cumulate, Teodosie a băgat în buzunar mai mulţi bani decât Patriarhul Daniel, cel care a primit de la stat suma de 287.000 de lei într-un an. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net