Arest de lux la IPJ Alba! Așa arată locul unde infractorii au condiții mai bune ca acasă

Ultima actualizare:

    Condițiile din închisoare sunt unele extrem de bune
Condițiile din închisoare sunt unele extrem de bune

Condiții de lux la arestul IPJ Alba. Club, cabinet medical, aparate de sport, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă. Acestea fac parte din noile dotări ale locului unde suspecții pentru comiterea unor infracțiuni vor fi privați de libertate pe timpul cercetărilor, până când ajung în penitenciar sau, din contră, sunt lăsați să plece acasă.

Peste 2,7 milioane de lei a costat confortul infractorilor care urmează să ajungă în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba. Lucrările de modernizare au fost începute anul trecut. Este vorba despre lucrări de consolidare, extinedere și modernizare.

Acum, potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului Alba, Centrul de Reținere și Arestare Preventivă asigură condiții de cazare și măsuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din România.

Camere mai mari și mai luminoase

Vechile spații de detenție au fost complet modernizate. Mai întâi s-a înlocuit instalaţia electrică, sistemul de iluminare şi sistemul de distribuire a semnalului TV, fiind instalat şi sistem de radioficare. Apoi a fost refăcut sistemul de canalizare.

Au fost renovate camerele de deţinere şi au fost recompartimentate, suprafaţa a fost mărită, iar în interiorul acestora s-au amenajat dușuri moderne, chiuvete, toalete moderne, oglizi și ventilatoare.De asemenea, în fiecare cameră este televizor și aer condiționat.

Și ferestrele exterioare au fost schimbate şi acum permit iluminarea și aerisirea suficientă a spațiului. Uşile camerelor au fost înlocuite cu uşi metalice dublate de grilaj metalic. Lumina artificială corespunde standardelor tehnice recunoscute în domeniu, asigură IPJ Alba.

Baia incintei
Baia incintei

Arestul respectă demnitatea umană

Este vorba despre 15 camere de deținere cu o capacitate totală de 30 de locuri. Poliția Alba dă asigurări, printr-un comunicat de presă, că ”spaţiul de detenţie respectă demnitatea umană şi întruneşte standardele sanitare şi de igienă, fiind dotat astfel încât să ofere persoanelor lipsite de libertate condiții pentru dormit, servirea  mesei şi păstrarea bunurilor personale”.

Totodată, în incinta arestului a fost amenajat un club, un cabinet medical, precum şi o cameră în care se poate acorda dreptul la vizită intimă.

”Pereţii aferenţi celor două curţi de plimbare au fost consolidaţi, iar în interiorul curţilor au fost montate aparate de gimnastică pentru efectuarea de exerciții fizice și elemente fixe pentru asigurarea odihnei și relaxării”, mai precizează IPJ Alba.

Electrocasnicele folosite sunt noi și moderne
Electrocasnicele folosite sunt noi și moderne

Telefoane publice și camere de audieri

Cei care sunt reținuți sau arestați prevetiv nu mai au nevoie să li se aducă telefoae ascunse în cozonaci sau pâine. În arest au fost instalate posturi fixe de telefonie publică pentru asigurarea, în mod corespunzător, a dreptului la convorbiri telefonice şi au fost îmbunătăţite sistemele de pază şi siguranţă şi eficientizate activităţile poliţiştilor care desfăşoară activităţi în cadrul centrului.Totodată, în cadrul centrului au fost amenajate spații în care se efectuează audierea persoanelor custodiate și audieri de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din penitenciar, în procedurile de refuz de hrană sau plângeri împotriva condițiilor de detenție.

Se asigură dreptul la vizită cu apărătorii aleși, cu psihologul, cu preotul pentru asistența religioasă, cu reprezentați diplomatici, în cazul persoanelor cu cetățenie străină și întrevederi cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale, cu atribuții în respectarea drepturilor omului.

image
image
image
image
image
image
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net