Aproape 2.500 de cadre medicale au făcut COVID-19 de la începutul anului. Peste 80% dintre ele nu erau vaccinate

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020
Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020

De la începutul anului până în prezent, 2.481 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul personalului medical, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinare (CNCAV). 81,3% dintre aceste cazuri nu erau persoane vaccinate.

Campania de vaccinare anti-COVID în România a debutat la 27 decembrie 2020, în prima etapă fiind vaccinat personalul medical. „Evoluția infecției cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%)”, a transmis sâmbătă CNCAV.

Datele mai arată că 11,7% dintre cazurile de COVID înregistrate în rândul personalului medical vaccinat au fost confirmate în primele 20 de zile după prima doză de vaccin, iar 0,5% dintre cadrele medicale confirmate s-au îmbolnăvit la mai mult de 20 de zile după prima doză de vaccin. Totodată, 1,8% dintre cazuri au fost confirmate în primele 20 de zile după a doua doză de vaccin, iar 4,6% au fost confirmate la mai mult de 20 de zile după a doua doza de vaccin.

Potrivit statisticii, până în 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I și 261.435 cu doza II. Practic, 89,8% au primit și doza a-II-a, până la acest moment.

Citește și:

Emil Boc îndeamnă „petrecăreții” la vaccinare: „Sunt șanse foarte mari ca în august să reluăm festivalurile”

Hotelierii, campanie de vaccinare în rândul angajaților. Vor ca turismul să se deschidă

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net