Aproape 2.400 de deţinuţi din penitenciarele Rahova şi Jilava au votat

Ultima actualizare:

    În penitenciare, au fost organizate 92 de secții de votare
În penitenciare, au fost organizate 92 de secții de votare

Aproape 2.400 de deţinuţi din penitenciarele Rahova şi Jilava au votat la alegerile prezidenţiale, potrivit Mediafax. Alte 88 de persoane încarcerate, care au anunţat că vor să voteze, nu s-au mai prezentat la urnele speciale.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a declarat, duminică, că din cei 1.122 de deţinuţi care au cerut să li se permită să voteze, 1.051 s-au prezentat la urna specială. Livadariu a precizat că au drept de vot 1.200 din cele aproximativ 1.350 de persoane încarcerate la Penitenciarul Rahova.

La Spitalul Penitenciarului Rahova s-au prezentat la vot 49 din cei 51 de deţinuţi care au cerut să-şi exercite acest drept. În această unitate sunt 81 de persoane încarcerate, însă doar 68 au drept de vot, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Costache.

La Penitenciarul Jilava, au drept de vot 1.324 dintre cei 1.502 deţinuţi şi au cerut să voteze 1.299. Dintre aceştia, la vot s-au prezentat 1.284 de deţinuţi, restul renunţând, din motive personale, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristian Micu.

La nivel naţional, aproape 21.000 de deţinuţi din totalul celor aproximativ 32.000 aflaţi în penitenciare şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile prezidenţiale de duminică, au precizat repezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit ANP, în penitenciare au fost organizate 92 de secţii de votare, unde au fost urne mobile.

Conform legii, pentru a vota, persoanele lipsite de libertate trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie cetăţeni români, să aibă peste 18 ani, să deţină acte de identitate valabile şi să nu aibă interzis acest drept prin sentinţa de condamnare. Deţinuţii care au au vrut să voteze, au făcut o cerere către reprezentanţii penitenciarului unde sunt încarceraţi., iar în urma aprobării acesteia, au putut să îşi exprime opţiunea de vot.

Persoanele aflate în arest preventiv au putut vota în aceleaşi condiţii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, până la ora 17.00 au votat 851 dintre cele 890 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităţilor de poliţie.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net