Aplicații care îți fac viața mai ușoară la volan

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-au inventat aplicații cam pentru orice. Cel puțin în cazul șoferilor, telefonul mobil îi scapă azi de multe bătăi de cap. Îi anunță când depășesc viteza, când îi pândește vreun radar sau chiar când trebuie să treacă pe la service pentru revizia mașinii.

Sunt câteva aplicații care nu ar trebui să lipsească din telefonul mobil al șoferului. Primele ar fi cele de genul Waze, care devin un fel de copilot al șoferilor, care îi scapă de multe neplăceri. În primul rând, cu Waze știi întotdeauna ce se întâmplă pe drum. Chiar dacă știi ca-n palmă traseul pe care îl ai de parcurs, Waze îți va spune în timp real despre trafic, lucrări, poliție, accidente și altele. Dacă traficul este intens pe ruta ta, Waze va schimba ruta să salvezi timp.

În ceea ce privește documentele mașinii, acestea pot fi actualizate tot cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Auto.ro. Aceasta permite realizarea de diverse plăți auto – rovinietă, RCA, parcare, dar și programarea la un service auto pentru revizie sau reparații. Mai mult, aplicația oferă informații despre cele mai apropiate benzinării, spălătorii sau vulcanizări din zona în care se află utilizatorul.

Pentru că utilizarea telefonului mobil în timpul condusului este periculoasă și interzisă prin lege, aplicația Driving Assistant vine în ajutorul șoferilor care nu se pot despărți de telefon nici atunci când se află la volan. În funcție de setările prestabilite, aceasta pornește automat funcțiile GPS, Wi-Fi sau Bluetooth ale dispozitivului mobil și poate afișa harta zonei de deplasare, precum și condițiile meteo din zona tranzitată, scrie playtech.ro.

Șoferii cărora le place să vorbească la telefon în timp ce conduc au la dispoziție aplicația Driving Call Screen, ce adaptează funcțiile telefonului mobil astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să își ia ochii de la drum. Aceasta poate fi setată pentru a răspunde automat după 5 secunde oricărui apel și a porni funcția de speaker, fără a fi necesară atingerea vreunui buton.

O altă aplicație încă și mai ”trăznită” se numește We Love Traffic. Cu ajutorul acesteia, poți  lua legătura cu cineva pe care nu îl cunoști, doar citind numărul de telefon al mașinii. Este singura aplicație care se folosește de numărul de înmatriculare al mașinii sau motocicletei, potrivit 4tuning.ro. Pentru a discuta cu cineva, introduci numărul de înmatriculare, în loc de cel de telefon, iar aplicația îți găsește șoferul și vă pune în legătură. Bineînțeles, dacă și el are instalată aplicația WLT.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net