Apelul disperat al autorităților: ”Vă rugăm să donați plasmă”

Ultima actualizare:

    O mică parte dintre pacienții vindecați de coronavirus au venit să doneze plasmă
O mică parte dintre pacienții vindecați de coronavirus au venit să doneze plasmă

Plasma salvează vieți. S-a demonstrat acest lucru în mai multe cazuri grave de coronavirus. Din păcate, nu mulți români vindecați vin să doneze, astfel că ministrul de Interne, Marcel Vela, face un apel către ei să facă un bine pentru semenii lor.

Cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta. De ieri, 30 septembrie, am sărit de 2.000, în 24 de ore, iar cei grav bolnavi, sunt peste 500.

Ultimul buletin, dat astăzi publicității, arată că 7.617 români sunt în spital, dintre care 557, înternați la ATI. Este nevoie de plasmă, pentru că s-a dovenit că este singurul remediu care salvează cu adevărat vieți.

Din păcate, sunt puțini vor să doneze după ce s-au vindecat, astfel că autoritățile au demerat o companie de conștientizare.

Apelul disperat al ministrului Marcel Vela: ”Vă rugăm să donați plasmă”

”Ne adresăm vouă, tuturor celor care ați suferit, ați luptat și ați învins în lupta cu Covid-19. Ne adresăm vouă, tuturor celor care ați trecut prin momente cumplite și ați simțit pe propria piele ce înseamnă acest virus groaznic. Ne adresăm vouă și vă rugăm să-i ajutați și pe cei care duc în aceste zile crunta bătălie de a rămâne în viață. Plasma le-ar fi de mare ajutor și doar voi, cei care v-ați făcut bine, puteți dona.Vă rugăm din suflet, contactați cel mai apropiat centru de transfuzie sanguină și donați plasmă. O oră din viața voastră, poate salva o viață! Alătură-te campaniei noastre <<Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă!>>, a transmis ministrul de Interne, Marcel Vela. Mai multe informații puteți găsi accesând adresa www.donare-sange.ro.

Doar 1% dintre cei vindecați de Covid-19 au donat plasmă

În România, avem deja peste 80.000 de persoane declarate vindecate, dar sub 1% au donat plasmă ce poate fi folosită la tratarea pacienților infectați, în timp de media europeană este de 7%.

Procesul de colectare a plasmei de la persoane vindecate de COVID-19 pentru tratarea pacienților infectați a demarat în România pe 28 aprilie, la două luni de la primul caz de infecție cu noul coronavirus înregistrat în țara noastră.

Cum se doneză plasmă de la pacienții vindecați de Covid-19

Donarea de plasmă se face prin două metode: plasmafereză și donare standard (sânge total).

Pentru tratarea unui pacient infectat cu coronavirus sunt necesare, în esență, trei unități de plasmă convalescentă recoltată de la foști pacienți vindecați, care au dezvoltat anticorpi.

Colectarea de plasmă se face în 18 centre de transfuzie din România - toate dotate cu aparate de plasmafereză (recoltare de plasmă) donate de firma Besmax Pharma în această primăvară.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/donarea-de-plasma-un-fiasco-de-ce-duc-spitalele-din-romania-lipsa-de-unul-dintre-cele

https://www.click.ro/news/national/experienta-unui-donator-de-plasma-pentru-tratamentul-covid-19-ce-simti-si-cat-dureaza

https://www.click.ro/news/social/povestea-asistentei-din-bucuresti-vindecata-de-covid-19-care-donat-plasma-hiperimuna-nu

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net