A apărut un caz de febră Zika și în Danemarca

Ultima actualizare:

    Țânțarul din specia Aedes este purtătorul virusului Zika, pe care îl poate transmite oamenilor prin înțepături
Țânțarul din specia Aedes este purtătorul virusului Zika, pe care îl poate transmite oamenilor prin înțepături

Un turist danez care a vizitat America de Sud şi Centrală a fost diagnosticat cu febră Zika, informează site-ul The Local, citat de Mediafax. Ieri, autoritățile din Elveția au anunțat două cazuri de febră Zika pe teritoriul țării lor.

„Este vorba despre un bărbat tânăr, deci nu cineva care este supus riscului ca fetusul să dezvolte problem”, a precizat Lars Ostergaard, şeful Departamentului de Boli Infecţioase al Spitalului Universitar din Aaarhus.

Danezul s-a prezentat la spitalul din Aarhus, prezentând simptome asemănătoare răcelii. În urma testelor efectuate marţi seară, s-a confirmat că bărbatul este purtător al virusului Zika. Starea sa generală a fost evaluată de medici ca fiind bună, motiv pentru care a fost externat din spital.Ostergaard a precizat că ţânţarii din specia Aedes, care sunt purtători ai virsului, nu au fost găsiţi în Danemarca, astfel că nu există niciun risc de răspândire a virusului. Cu toate acestea, au existat două cazuri în care virusul s-a răspândit prin contact sexual.

Virusul Zika, purtat de ţânţari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii - au capul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, în condiţiile în care doar 4.000 au fost raportate în Brazilia din noiembrie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că virusul urmează să se răspândească în toate ţările din Americi, în afară de Canada şi Chile.

Şi în Marea Britanie s-au înregistrat cazuri de febră Zika, fiind vorba de turişti care s-au întors din America de Sud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net