A apărut primul caz de gripă sezonieră confirmat în România în această toamnă

termometru.jpg

termometru
Medicii recomandă vaccinarea anuală împotriva virusului gripal sezonier

Primul caz de gripă cu virus gripal tip A din această toamnă a fost confirmat de către Institutul Național de Sănătate Publică. Potrivit INSP, și numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut față de săptămâna precedentă.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) şi pneumonii înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 51.730, adică cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

„Săptămâna 19 - 25 octombrie (S43/2020) - la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)'', precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Totodată, a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1, subliniază INSP. 

În săptămâna 19 - 25 octombrie au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S43/2019. Până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal 323.098 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1