Apa de la cișmea, plină de bacterii

fantana6-baza-fantana.jpg

La cişmea a fost pus şi un afiş prin care oamenii sunt informaţi cu privire la situaţie

O cişmea care există de mai bine de un secol la marginea DJ242 a devenit peste noapte un pericol după ce autorităţile sanitare au anunţat că este poluată cu bacterii coliforme, dar şi cu periculoasa Escherichia coli.

 Sute de oameni opresc zilnic acolo pentru a bea apă rece şi bună, iar mulţi orăşeni care trec prin zonă îşi fac provizii pentru acasă, convinşi că nu există apă mai curată decât aceea.

Zilele trecute însă, autorităţile sanitare au comunicat primăriilor din Târgu Bujor şi Fârţăneşti (cişmeaua se află la limita teritorială dintre acestea) că apa are probleme foarte mari, fiind improprie consumului uman, scrie adevarul.ro.

Potrivit buletinului de analiză transmis de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) a judeţului Galaţi, în izvor au fost descoperite bacterii coliforme şi Escherichia Coli.

Se pare că apa este infestată cu materii fecale, sursa acestora nefiind deocamdată identificată. Primarul de la Târgu Bujor a avertizat, printr-o postare pe Facebook, că apa nu este bună de băut, iar la cişmea a fost pus şi un afiş prin care oamenii sunt informaţi cu privire la situaţie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1