Apa asta-i scumpă tare, dar cică aur în ea are!

Ultima actualizare:

    Horaţiu Rada i-a convins pe chinezi să cumpere apă "Aur'a"
Horaţiu Rada i-a convins pe chinezi să cumpere apă "Aur'a"

Dai un ban, dar bei apă de fiţe! Trei oameni de afaceri din Timişoara au lansat pe piaţă produsul “Aur’a”, o apă minerală îmbuteliată în Munţii Dognecea din judeţul Caraş-Severin, care ar urma să coste în magazine chiar şi 25 de euro. Ca parametri de calitate şi proprietăţi, “Aur’a” depăşeşte toate apele aflate pe piaţa românească, susţin producătorii.

România a intrat în rândul ţărilor care vând apă plată din gama de lux. Este vorba despre produsul denumit „Aur’a“, afacerea a trei investitori timişoreni, ai căror angajaţi încarcă apa în sticle direct la sursă: izvorul Ursoanea din Munţii Dognecea. Numele produsului e inspirat de proprietăţile unice în România ale apei, care conţine şi o cantitate mică de aur şi argint. Investiţia în fabrica din localitatea Ocna de Fier (Caraş Severin) s-a ridicat la cinci milioane de euro şi a fost realizată de oamenii de afaceri Horaţiu Rada, Eleodor Coptil şi Mihai Petrăchioiu. Din luna iunie, fabrica a devenit funcţională şi are o capacitate de două milioane de sticle lunar.

Conform planului, aproximativ 80% din producţie se duce la export. Sticla de apă iese de pe poarta fabricii cu preţul 5 euro, însă preţul poate urca mult, având în vedere adaosul comercianţilor, care variază între 200 şi 500%. Reprezentanţii “Aur’a” au participat la un important târg în China, de unde s-au întors cu câteva contracte semnate cu distribuitorii asiatici. Conform proprietarilor acestui brand, există deja semnate contracte de distribuţie şi pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia şi Austria. Produsul va putea fi cumpărat şi în România.  

“Aur’a” este îmbuteliată doar în sticlă, pentru a nu-şi pierde proprietăţile. Sticla este realizată de Vetropack, unul dintre cei mai importanţi producători de ambalaje din Europa, în fabrica din Slovacia. Apa plată va fi comercializată în două tipuri de sticle: 0,75 litri şi 0,33 litri. „Apa <<Aur'a>> este pură – asta înseamnă că este îmbuteliată exact aşa cum iese din munte, direct din natură, filtrată natural de rocă, bolovănişuri, nisip şi argile. Este natural, dintr-o zonă fără activităţi industriale, agricole sau turistice. Produsului se poate compara cu oricare apă din zona premium din lume”, se laudă Horaţiu Rada, unul dintre cei trei proprietari.

“Wolfsgold”, apa cu aur din Munţii Rodnei

Un om de afaceri german, Herbert Tauber, vinde apa “Wolfsgold”, care provine dintr-un izvor, Bucovan, din Munţii Rodnei (Bistriţa-Năsăud). Firma îmbuteliază, manual, apă care conţine, de asemenea, aur. Este îmbuteliată în sticle de 0,25 litri şi poate fi cumpărată la 10 euro (trei sticle). În lume există mai multe firme care vând apa plată la preţuri extravagante. Printre cele mai cunoscute sunt “Fillico Beverly Hills” din Japonia, “Voss” din Norvegia, “Antipodes” din Noua Zeelandă sau “Litre” din Canada.

Medic: “Argintul distruge bacteriile”

„Aurul are proprietăţi antiinflamatorii şi antialergice, este antibiotic natural cu importante calităţi antioxidante”, explică medicul nutriţionist Dana Stoian. “Şi argintul este un metal cu virtuţi terapeutice cunoscute: este cel mai bun antiseptic natural, distruge eficient bacteriile, împiedică dezvoltarea tumorilor, stimulează funcţia leucocitară, creşte imunitatea şi facilitează detoxifierea organismului”, adaugă doctorul.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net