Anunțul oficial despre consumul semințelor de chimen în tratarea coronavirusului. Aflați cât de prețioasă este planta

Ultima actualizare:

    Semințele de chimen au proprietăți terapeutice, spun specialiștii
Semințele de chimen au proprietăți terapeutice, spun specialiștii

Semințele de chimen tratează infecția cuu coronavirus. Aceasta este informația care a circulat în ultima vreme în mediul online. Pentru a liniști populația, autoritățile au ținut să transmită un anunț oficial legat de acest aspect. Aflați cât de prețioasă este planta!

Despre semințele de chimen se spune că vindecă mai toate bolile și că au proprietăți anti inflamatorii. Cercetătorii au arătat de-a lungul vremii că acestea ar ajuta la prevenirea diabetului, la scăderea în greutate, ar previ dezvoltarea cancerului de colon, căderea părului și chiar ar lupta cu infecțiile puternice, dar și cu afecțiunile virale.

În același timp, fitoterapia cu chimen ar fi indicată în caz de astm bronşic, dureri de cap, răceală, anorexie, dismenoree, flatulenţă, astenie fizica, cancer de colon şi cancer de piele.

Datorită beneficiilor pe care le are chimenul, au existat persoane care mres mai departe și au spus că tratează și coronvirusul.

Cei de la DSU spun clar că semințele de chimen nu tratează infecția cu cornavirus
Cei de la DSU spun clar că semințele de chimen nu tratează infecția cu cornavirus

Reprezentanții Departmentului pentru Situații de Urgență (DSU) au anunțat clar că aceste mici semințe maronii nu ajută în prevenția sau în tratamentul cu coronavirus.

”Consumul excesiv al oricărui tip de aliment poate produce efecte nedorite. O informație falsă circulă online în această perioadă cu privire la efectul semințelor de chimen asupra coronavirusului. Nu cădeți pradă soluțiilor miraculoase apărute pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol. Pentru un stil de viață sănătos, este recomandat să aveți o alimentație echilibrată, care include fructe și legume. Chiar dacă este necesar să stăm în casă în această perioadă, este important să facem activitate fizică. Luați pauze de la a sta jos, mergeți prin casă sau faceți exerciții fizice ușoare. Mișcarea regulată reduce din tensiunea musculară și îmbunătățește circulația sângelui”, ne sfătuiesc cei de la DSU.  

Ce este chimenul și unde crește

Planta are un aspect similar cu cel al mărarului, cu frunze fin ramificate, care cresc pe tulpini de 20–30 cm. Pețiolul florii are 40–60 cm, iar florile sunt mici, de culoare albă sau roz.

Așa arată o plantație de chimen
Așa arată o plantație de chimen

Frunctele (numite eronat semințe) sunt achene în formă de semilună, de aproximativ 2 mm lungime.Planta preferă locațiile calde, însorite și solul bine drenat și crește în Europa și în vestul Asiei în soluri argiloase, uscate.

Fructele au un miros și gust puternice, asemănătoare cu ale anasonului, care provin de la uleiurile aromatice conținute.

Cum este folosit chimenul

Fructele de chimen, întregi sau măcinate, sunt folosite ca mirodenie în diverse feluri de pâine, în special pâinea de secară. Chimenul este de asemenea folosit în lichioruri, mâncăruri gătite la cuptor, precum și în diverse alte feluri de mâncare, aparținând în special bucătăriilor din Europa Centrală și Scandinavia, un exemplu fiind varza acră.

Este folosit și pentru a aroma brânzeturile cum ar fi havarti. Akvavit și câteva alte lichioruri conțin de asemenea chimen. Infuzia preparată din semințe de chimen este folosită pentru calmarea colicilor intestinale. Uleiul din semințe de chimen este folosit ca ingredient în săpunuri, loțiuni și parfumuri.

Cine nu are voie să consume chimen

Astăzi, chimenul este și o plantă de cultură, este cultivat în toata Europa, pentru calitățile sale de aromatizat și condiment, cunoscut și folosit din timpuri străvechi în bucătărie, chimenul este considerat și o plantă medicinală, fructele sale fiind apreciate ca și adevărate medicamente.

În cosmetică chimenul este utilizat în industria parfumurilor, de asemenea cremele pe bază de chimen, hidratează și dau strălucire pieli, ameliorează semnele de oboseală.

Chimenul nu este indicat persoanelor care suferă de epilepsie, alergie la chimen.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/tratament-pentru-coronavirus-chinezii-spun-ca-anticorpii-sunt-cheia

https://www.click.ro/news/national/record-de-pacienti-vindecati-de-coronavirus-la-timisoara-ce-schema-de-tratament

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-ce-tratamente-mai-pot-fi-acordate-spitale-cele-14-zile-care

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net