Anunțul meteorologilor! Vin 4 zile de furtuni în toată ţara

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță că vom avea parte de patru zile de furtună
Meteorologii anunță că vom avea parte de patru zile de furtună

Meteorologii anunţă patru zile de furtuni. În intervalul 31 mai, ora 10.00 - 3 iunie, ora 23.00, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate și intensificări temporare ale vântului.

Săptămâna care vine începe cu instabilitate în toată țara. Metorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat informarea, astfel că vremea rea se prelungește până pe 3 iunie.

În intervalul 31 mai, ora 10.00 -3 iunie, ora 23.00, vor fi cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. 

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de astăzi, 31 mai, se vor înregistra cantități de peste 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

La munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70...80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45...55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Prognoza pentru Capitală

Pe parcursul zilei de astăzi, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul se va intensifica treptat după orele prânzului, când larafală se vor înregistra viteze în general de 45...50 km/h. De mâine după-amiază, 1 iunie, vor fi ploi torențiale, cu tunete și fulgere, vilejii și va cădea grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat20...25 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. 

E cod galben de vânt în mai multe județe

În zona de munte din Maramureş și Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri altitudine, este cod galben de vânt, până la ora 15.00. 

Vântul va prezenta intensificări care la rafală vor depăși 70...90 km/h viscolind şi spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilităţii. Aceeași avertizare se află în vigoare, până la ora 15.00, și pentru zona înaltă din județele Suceava și Neamț. Vântul bate la rafală cu viteze la rafală de 90...100 km/h.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net