Anunțul făcut de Ministerul Sănătății pentru cei care au nevoie de transplant

Ultima actualizare:

    Operațiile de transplant se vor face în contiunare atât în țară, cât și în străinătate
Operațiile de transplant se vor face în contiunare atât în țară, cât și în străinătate

Pacienţii aflaţi pe listele de aşteptare vor beneficia în continuare de transplant, atât în România cât şi în străinătate. Asta le transmit reprezentanții Ministerului Sănătății bolnavilor care sunt în așteptare de organe.

Până acum au fost cheltuiți 53% din banii alocați pentru acest tip de intervenție, conform ultimelor declarații oficiale și urmează să se stabilească mecanismul de alocare a organelor prelevate în România, cu respectarea tuturor normelor legale.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au discutat, ieri, cu coordonatorii regionali pe transplant din Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş şi Bihor, cu membri ai Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant şi ai conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

În cadrul întâlnirii s-au rediscutat problemele cu care se confruntă ANT şi neregulile constatate de Corpul de Control al ministrului, „în vederea identificării, în comun, de soluţii pentru corectarea acestora şi desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţii de transplant în România”, arată Ministerul Sănătăţii.

„Pacienţii care au indicaţii şi sunt pe listele de aşteptare vor beneficia, în continuare, de transplant atât în România cât şi în străinătate. Ministerul Sănătăţii susţine activitatea de transplant în România bineînţeles cu respectarea în totalitate a cadrului legislativ în vigoare”, a mai arătat sursa citată.

Premierul Dacian Cioloş a declarat ieri că ministrul Sănătăţii a fost învinovăţit pe nedrept în cazul scandalului transplanturilor și a arătat că nu este vina acestuia că a avut curajul să spună lucrurilor pe nume şi să ia măsuri.

Cioloş a apreciat că, dacă ar fi fost luate măsuri în domeniu de către foştii miniştri ai Sănătăţii şi ANT ar fi fost auditată mai demult, nu s-ar fi ajuns în această situaţie.

În prezent, în jur de 4.000 de români se află pe lista de așteptare pentru a un transplant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net