Anunț de la Finanțe: Formularul 094 se depune din 20 ianuarie în format electronic

Ultima actualizare:

    Formularul 094 se poate depune începând de astăzi din fața calculatorului
Formularul 094 se poate depune începând de astăzi din fața calculatorului

Aplicația pentru completarea Formularului 094 în format electronic este disponibilă pe www.anaf.ro, începand de astăzi, 20 ianuarie. Anunțul vine din partea reprezentanților Ministerului de Finanțe.

Autoritățile vor să renunțe la cozi și la maldăre de hârtii, astfel că au simplificat raportările fiscale.

”În continuarea eforturilor de digitalizare, Agenția Națională de Administrare Fiscală pune la dispoziția contribuabililor aplicația pentru completarea în format electronic a formularului 094 ”, au transmis cei de la Ministerul de Finanțe.

Ce este Forumularul 094

Este vorba despre "declaraţia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent", potrivit dispozițiilor legale în vigoare în domeniul TVA.

Formularul 094 este disponibil începând de astăzi, 20 ianuarie, pe site-ul agenției, www.anaf.ro, la secțiunea Servicii online/Declarații electronice/Descărcare declarații.

Cine trebuie să depună la ANAF Formularul 094

  • Persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie să depună la organele fiscale competente, până la 25 ianuarie inclusiv, Formularul 094;
  • Formularul 094 se depune și de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală. Și asta pentru că au efectuat în 2019 sau în anii anteriori achiziții intracomunitare de bunuri. La fel și cei care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul anterior  nu au avut nici o achiziție intracomunitară, iar cifra de afaceri nu a depășit plafonul de 100.000 euro.

Cine nu trebuie să depună la ANAF Formularul 094

  • Nu au această obligație persoanele impozabile, care solicită scoaterea din evidență, ce sunt înregistrate în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului special de scutire.

Citește și: 

Iată ce pensii vom avea din 2021! Calculele făcute de Ministerul Muncii

Să tot lucrezi la BNR! Salarii uriașe, bonusuri și indemnizații de pensionare

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net