Anul universitar 2019 – 2020. Recomandările poliţiştilor pentru studenţi

parinti_si_studenti-universitate.jpg

parinti_si_studenti-universitate
Circa 377.000 de studenți vor începe un anul universitar 2019 – 2020
FOTO: adevarul.ro

Circa 377.000 de studenți vor începe un anul universitar 2019 – 2020. Mulți dintre aceștia vor locui în cămine studențești sau cu chirie. Poliția Română a reluat controalele în apropierea centrelor și campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti.

Astăzi, 30 septembrie, s-a deschis anul universitar 2019 – 2020, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dar anul academic va începe oficial marți, 1 octombrie.

Din cauza declinului demografic, dar şi al migraţiei tinerilor, numărul studenţilor români din ciclul universitar de studii de licenţă, a scăzut la 377.370 de persoane, informează Institutul Naţional de Statistică. Este cel mai mic număr de studenţi din ultimii 20 de ani.

Recomandările poliţiştilor pentru studenţi

Polițiștii vor fi prezenți în apropierea centrelor și campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti.

Marţi, 1 octombrie, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2019 - 2020, în zona unităţilor de învăţământ vor patrula mai mulţi agenţi de poliţie, astfel încât, noul an să înceapă în siguranţă.

Cu această ocazie, poliţiştii au mai multe sfaturi pentru studenţii care vor fi cazaţi în cămine sau la gazdă.

 • În cămin sau în chirie, oriunde alegeţi să vă mutaţi, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori în faţa căminului.
 • Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveţi bunuri la vedere în interiorul maşinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.).
 • Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii!
 • Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.
 • Fiţi atenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător ori despre care aveţi puţine informaţii şi nu îi găzduiţi în cămin.
 • Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în cămin.
 • Anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii sesizaţi persoane dubioase sau care staţionează fără motiv. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

Citește și:

Student în comunism. Cât de greu era să studiezi înainte de 89

Cum învățau elevii în comunism. Uniforma era obligatorie

Loading...
 
 

Citește și

 • studentii incep cursurile pe 1 octombrie

  Universitățile organizează zilele acestea o nouă sesiune de admitere pe locurile rămase neocupate în vară, dar se pregătesc și pentru deschiderea anului universitar 2019 – 2020. Tradițional, anul academic începe la 1 octombrie, dar în acest an sunt unele universități care au anunțat deschiderea pe 30 septembrie.

 • Specialiștii au realizat un top al universităților

  Specialiștii au realizat un top al universităților din România. Pe primul loc este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este important pentru elevi și părinți să știe unde sunt cele mai bune facultăți, unde se fac performanțe și unde sunt cei mai buni profesori.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1