Anul ăsta ne punem în cui pofta de miere!

Ultima actualizare:

    Alexandrina Truşcă, apicultor din Călăraşi, fluieră a pagubă
Alexandrina Truşcă, apicultor din Călăraşi, fluieră a pagubă

N-o să avem cu ce să îndulcim ceaiul şi nici ce întinde pe felia de pâine! Mierea românească o să lipsească, în 2016, din magazine şi din pieţe, din cauza vremii nefavorabile de la începutul verii.

Apicultorii din România susţin că sunt la un pas de faliment, după ce ploile căzute în exces au împiedicat albinele să iasă la cules. Crescătorii sunt în pierdere, întrucât au hrănit albinele cu zahăr şi cu sirop ca nu moară de foame, scrie adevarul.ro. „Suntem într-o situaţie disperată, din cauza ploilor. Le dăm albinelor suplimente nutritive, zahăr şi hrană. Practic, le stimulăm în perioada în care ar fi trebuit să fie la cules - rapiţă şi salcâm, fiindcă teiul este aproape terminat. Va fi un an dezastruos!”, spune Ioan Fetea, preşedinte la Asociaţia Crescătorilor de Albine din România.

“Este pentru prima dată în 30 de ani, de când mă ocup de stupi: nu am extras nici un gram de miere”, se plânge Alexandrina Truşcă, apicultor din comuna Negoieşti (Călăraşi). “Încă un an-doi ca 2016 şi ne lasăm de crescut albine. De la un efectiv de 80 de familii, mai am doar 42”, adaugă femeia.Potrivit crescătorilor de albine, preţul mierii va exploda în acest an. Un kilogram de miere, care costa 25 de lei în anii trecuţi, va ajunge la 30 – 40 de lei, iar la venirea iernii – chiar 50 de lei!

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net