Antrenorul delfinilor chinezi a prins crucea de Bobotează!

Ultima actualizare:

    Mihai este dresorul  “vedetelor” de la  Delfinariul din Constanţa ( Foto: Florin Gheorghe)
Mihai este dresorul “vedetelor” de la Delfinariul din Constanţa ( Foto: Florin Gheorghe)

Conform tradiţiei de Bobotează, ieri, la Constanţa, apele mării au fost sfinţite de preoţi. Peste o mie de oameni au participat la slujba de pe faleză, pe o vreme rece şi ploioasă.

În acest an, doar salvamarii şi scafandrii s-au mai încumetat să se arunce în apele reci ale Mării Negre pentru a recupera crucile aruncate de preoţi în valuri. Au fost trei norocoşi, care sunt convinşi că acum vor avea noroc şi vor fi feriţi de boli tot anul. Ca în fiecare an, Arhiepiscopul Tomisului a aruncat în valurile mării trei cruci. În cursă au pornit 14 tineri, dar învingători au ieşit salvamarii Daniel Lovin (28 de ani), Teodor Aneste (25 de ani) şi Mihail Michena Fedul (22 de ani). „Eu sunt salvamar, dar şi dresor la Delfinariul Constanţa. Am prins crucea şi anul trecut, şi acum doi ani", a spus Mihail Fedul, cel care o antrenează pe Chen-Chen, vedeta Delfinariului. El este convins că şi anul acesta va avea noroc şi va fi ferit de boli. După slujba de Bobotează de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Constanţa, preoţii şi credincioşii, dar şi cele şase care trase de boi au pornit în procesiune către faleza Cazinoului.

CONSTANŢA- 10.000 de PET-uri cu apă sfinţită au fost aşezate într-un suport ce are forma crucii Sfântului Andrei

GALAŢI- Un paznic de noapte a câştigat «lupta»

Şi la Galaţi, 15 tineri s-au aliniat în acest an pe pontonul de la malul Dunării pentru a se arunca în apă după cruce. Cel mai rapid a fost Viorel Preda, în vârstă de 45 de ani, unul dintre decanii de vârsă ai lotului care an de an duce mai departe această tradiţie la Galaţi.

Bărbatul, care lucrează ca paznic la un magazin non-stop, ne-a spus că face acest lucru din 1995 şi că astăzi a prins crucea a patra oară.

IAŞI- Şi-au etalat bolizii şi salbele din aur

Peste 200 de persoane de etnie rromă au venit ieri la Iaşi pentru a lua Agheazmă mare. Dacă femeile au venit gătite la slujba de Bobotează cu salbe şi inele de aur, haine de sărbătoare din piele şi blană, bărbaţii au umplut parcarea din spatele bisericii cu maşini de lux.

Dragoş Stănescu din Hârlău a venit la volanul unei maşini BMW, seria X6, la un preţ de achiziţie de 70.000 de euro.

BISTRIŢA- Hâzii din Chintelnic au speriat spiritele rele

simeon stalpnicul png

Hâzii din Chintelnic, un sat din judeţul Bistriţa-Năsăud, au ieşit pe străzi pentru a alunga spiritele rele care au venit în lume odată cu intrarea în noul an.

Zeci de săteni s-au îmbrăcat unul mai urât decât altul, în monştri care îi sperie în viaţa de zi cu zi sau în personaje care îi distrează, miri, mirese, preoţi, medici sau ţărani.

Brăila- Şi-au sfinţit caii

simeon stalpnicul png

De la ultima mârţoagă, până la întâiul armăsar din sat au trecut ieri prin faţa preotului pentru a fi sfinţiţi, sub privirile a peste două mii de localnici şi spre încântarea copiilor. Aşa e tradiţia în comuna brăileană Gropeni.

Gospodarii din sat sunt tare mândri de caii lor, motiv pentru care, de Bobotează, îi primenesc, îi hrănesc cu tain şi le pun ciucuri roşii în coamă, iar pe piept clopote.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net