Animăluțe salvate din ape înghețate. Gestul emoționant al pompierilor

caprioara-alba.jpg

Pompierii din Alba au scos căprioara din apă, în aplauzele oamenilor
Pompierii din Alba au scos căprioara din apă, în aplauzele spectatorilor
Foto: ISU Alba

În ultimele zile, pompierii din toată țara au avut parte de misiuni mai puțin obișnuite. Au fost chemați să salveze căței, pisici sau chiar o căprioară din ape înghețate. Numai în Alba au fost două astfel de cazuri, la interval de doar câteva ore.

Miky a fost scos din râul Târnava Mare

Felicitări pompierilor din cadrul Gărzii de Intervenție Blaj, județul Alba, care astăzi au salvat viața unui cățel căzut în râul Târnava Mare. Le mulțumim pentru dăruire acestor OAMENI care știu că fiecare viață este importantă”, a scris marți pe Facebook Ministerul Afacerilor Interne, în dreptul unui filmuleț în care o echipă de pompieri scoate din apă un cățel zgribulit. Apoi l-au dus la veterinar să se asigure că totul este în regulă. Pe năzdrăvan îl cheamă Miky, are 8 ani și sigur, de acum încolo, nu va mai ieși la plimbare fără lesă.

O căprioară a rămas blocată într-un sloi de gheață

Tot pompierii din Alba au intervenit marți pentru salvarea unei căprioare blocate într-un sloi de gheață, pe albia unei văi din orașul Cîmpeni. Fără să stea pe gânduri, salvatorii au intrat în apă și au scos animalul care aștepta epuizat ajutor. „Totul e bine când se termină cu bine. Căprioara a primit îngrijiri medicale și a fost predată paznicului de vânătoare, ulterior fiind eliberată în pădure”, au povestit reprezentanții ISU Alba.

Motanul Tomiță a căzut în fântână

Și cum marți pare că a fost zi cu ghinion pentru mai multe animăluțe, și Tomiță, un motan din localitatea Nicolae Bălcescu din Vâlcea, a aterizat în apă. Stăpâna lui a sunat disperată la 112, anunțând că motanul a căzut în fântâna din curte, adâncă de 18 metri. Deși diametrul puțului era sub un metru, un pompier a coborât, cu o coardă, și a reușit să scoată mâțul ud fleașcă.

Patrocle a căzut în râul Suceava

patrocle1.jpg

Un pompier a coborât malul abrupt și a scos patrupedul din apă
Un pompier a coborât malul abrupt și a scos patrupedul din apă

Nu-l putem uita pe Patrocle, maidanezul salvat săptămâna trecută din apa rece ca gheața a râului Suceava. „Nu se știe cum a ajuns acolo, nici cât timp a stat în apă. Cert este că mult n-o mai ducea, deja se clătina când am ajuns acolo, stors de puteri”, au scris pe pagina lor de Facebook reprezentanții asociației Casa lui Patrocle, cei care au sunat la 112. Un echipaj ISU a venit la locul indicat, pregătit cu autospeciale și tot echipamentul, ca pentru o misiune de salvare obișnuită. Un pompier a coborât malul abrut și, în câteva minute, a scos din apă patrupedul amorțit de frig și de spaimă. A fost învelit cu o pătură, dus la veterinar, stabilizat, uscat, încălzit, vaccinat și hrănit.

patrocle5.jpg

Cățelul a scăpat cu bine și a fost botezat Patrocle
Cățelul a scăpat cu bine și a fost dus la veterinar
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1