Animalele de la circ au ajuns în paradis

Ultima actualizare:

    Cămilele sunt  tare fericite  la noua casă Fotografii: Sever Gheorghe
Cămilele sunt tare fericite la noua casă Fotografii: Sever Gheorghe

Au trăit ani de zile în nişte cuşti insalubre şi a fost cât pe ce să ardă de vii în incendiu. De câteva săptămâni, însă, viaţa animalelor pensionate de la circ s-a schimbat radical. Trăiesc în mijlocul pădurii, la Edenland, şi sunt admirate de vizitatori.

La 20 de kilometri distanţă de Bucureşti, se află parcul de aventură Edenland. Un colţ de rai, în mijlocul pădurii Baloteşti,  unde oamenii vin să respire aer curat, să se relaxeze şi chiar să experimenteze senzaţii tari.Printre altele, au la dispoziţie 13 trasee printre copaci, de diverse grade de dificultate, pot face echitaţie, dar şi escaladă pe perete. Cine nu are chef de mişcare, se poate plimba pe cărările parcului şi poate vizita mini grădina zoologică. De câteva săptămâni, trăiesc în natură lamele, cămilele şi căpriţele de la circ, care au văzut moartea cu ochii. Au scăpat din ghearele focului izbucnit în cuşti ca prin miracol.

simeon stalpnicul png

”Le-am amenajat ţarcuri, avem pentru ele medic veterinar, primesc hrană şi orice mai au nevoie. Iar clienţii sunt tare încântaţi. Chiar ne-am gândit să le permitem copiilor accesul la ele, să interacţioneze, să le dea să mănânce”, ne-au povestit reprezentanţii Edenland.

Aceştia mai deţin căprioare, cerbi şi păuni. Ca să le vedeţi, plătiţi intrarea în parc. Costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii, iar cei care au până în trei ani intră gratuit. Iniţial, fostele vedete ale Circului Globus au fost găzduite de Grădina Zoologică de la Băneasa, dar din lipsă de spaţiu conducerea circului a fost nevoită să găsească o soluţie. Dacă cei de la Edenland nu le-ar fi primit, acestea ar fi luat drumul rezervaţiilor din Iordania, însă transportul a cinci animale ar fi costat 30.000 de euro, iar hrana 5.000 de euro pe an, pentru unul singur.

11 suflete au ars de vii

simeon stalpnicul png

Nu mai puţin de 11 animale care au bucurat multe generaţii de copii s-au prăpădit într-o clipită. Au ars de vii în cuştile înzăpezite. Printre ele şi doi tigri siberieni. Tragedia s-a petrecut pe 12 ianuarie, la ora 5.00, când afară era un ger de crăpau pietrele. 20 dintre ele au fost scăpate de pompieri din ghearele morţii. Din 19 februarie, Circul Globus nu mai are voie să prezinte în spectacole numere de dresură, iar din 13 iunie sunt interzise la toate circurile din ţară.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net