Animale de companie vândute cu acte false de români în Italia. Percheziții în Botosani, Cluj și Brăila

Ultima actualizare:

    Polițiștii au percheziționat mai multe locuințe din Botoșani unde erau ținuți câinii înainte de a fi trimiși în ItaliaFoto: monitorulbt.ro
Polițiștii au percheziționat mai multe locuințe din Botoșani unde erau ținuți câinii înainte de a fi trimiși în ItaliaFoto: monitorulbt.ro

O grupare de români care vindea cu acte false animale de companie, mai ales câini din rase rare la prețuri foarte bune este anchetată în Italia. Polițiștii au făcut percheziții în trei județe, Cluj, Botoșani și Brăila pentru a reține suspecții și a descoperi dovezi ale falsurilor săvârșite de membri grupării.

Operațiunea de miercuri a avut loc în trei localități din trei județe sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia. Anchetatorii susțin că suspecții vindeau în Peninsulă animale de companie rare, mai ales câini din rasa bulldog francez dar cu pedigree fals, Potrivit monitorulbt.ro, în urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe carnete de sănătate și pașapoarte pentru animale, precum și microcipuri.. De altfel, descinderi în această speță au avut loc la Dej (județul Cluj), dar și la Brăila.

Ce spun reprezentanții IPJ Botoșani

La Botoșani, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale împreună cu agenți din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară. Potrivit monitorulbt.ro, descinderile au avut loc în urma unor schimburi de informații, la cererea autorităților judiciare din Italia.”Perchezițiile au fost efectuate la persoane din municipiul Botoșani bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic ilicit de animale de companie, fals material comis de un funcționar public, fals materiale comis de persoană privată, uciderea animalelor, abuz de animale și exercitarea abuzivă a unei profesii. În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă care interesează cauza, respectiv terminale mobile și cartele de telefonie mobilă, precum și mai multe înscrisuri. Întreaga documentație urmează a fi înaintată autorităților italiene, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat pentru sursa citată, Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.


    Exemplarele de bulldog francez erau cumpărate cu 300 de euro și vândute cu pedigree fals cu 1500 de euroFoto: rasedecaini.ro
Exemplarele de bulldog francez erau cumpărate cu 300 de euro și vândute cu pedigree fals cu 1500 de euroFoto: rasedecaini.ro

Cine este șeful rețelei care vindea câini de rasă cu acte false

Șeful grupării din primele cercetări este un botoșănean, Teodor Tatarcan, care trăiește în municipiul Dej. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Cluj au descins miercuri la sediul botoșăneanului, unde au descoperit zeci de carnete de sănătate în alb, care erau necompletate, dar și o serie de certificate pedigree false. Tatarcan avea o filieră care cumpăra câini din Ucraina sau spațiul ex-iugoslav, le întocmea acte false de pedigree care atestau că animalul respectiv este de mare valoare și are părinți campioni. Botoșăneanul pripășit în Dej întocmea în fals inclusive documente cu tratamentul și hrana administrată exemplarului ”de mare valoare”. Dacă în medie câinele era achiziționat de gruparea lui Tatarcan cu 300 de euro, el era vândut în Italia în medie cu 1500 de euro.

Ce este pedigree-ul unui câine de rasă

Cuvântul se referă la certificatul genealogiei câinelui cu ascendență cunoscută. Pedigree-ul elaborat de Asociația Chinologica din România conține toate semnalmentele respectivului câine de rasă inclusiv numărul de microcip sau de tatuaj dacă acesta are unul, principalele date referitoare la identitatea crescătorului și ale proprietarului, numele și numărul de certificat de origine al ascendenților– părinți, bunici, străbunici.

Caracteristicile bulldogului francez

Acest câine are un corp mic şi compact, umerii sunt laţi, pieptul este adânc şi gâtul solid. Sunt câini jucăuşi, alerţi, vioi şi implicaţi în activităţile care se derulează în jurul lor. Sunt curajoşi şi se angajează rapid în dispute când sunt provocaţi, fără a se lăsa intimidaţi de talie. Este foarte ataşat de oameni și mai ales de copii, dependent de prezenţa acestora, se dovedeşte un câine de familie clasic.

Citiți și

Vrei un câine de rasă? Iată la ce să fii atent!

Vând corcituri drept câini de rasă?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net