Angajaţii unei clinici din Galaţi, cercetaţi pentru eliberarea fişelor examenului auto fără a examina pacienţii

Ultima actualizare:

    Două persoane au fost plasate sub control judiciarFoto Pixabay.com
Două persoane au fost plasate sub control judiciarFoto Pixabay.com

Angajaţii unei clinici medicale din Galaţi sunt anchetaţi de Poliţie pentru că eliberau fişe medicale pentru susţinerea examenului auto şi pentru preschimbarea permisului de conducere, fără să îi verifice pe solicitanţi.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Sector 3 Bucureşti au efectuat 6 percheziţii, pe raza municipiilor Bucureşti şi Galaţi, la punctele de lucru ale unei clinici medicale, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a transmis, vineri, IPJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, ”angajaţi ai acestei clinici ar fi întocmit şi eliberat fişe medicale necesare obţinerii sau reînnoirii permisului de conducere, la solicitarea persoanelor fizice, fără verificarea efectivă a stării de sănătate, atestând, în mod nereal, că acestea sunt apte din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule”.

”Această activitate s-ar fi desfăşurat cu acceptul medicilor specialişti, angajaţi ai clinicii şi ale căror parafe sunt aplicate pe fişele medicale în cauză", mai precizează IPJ Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost puse în executare şi două mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Faţă de acestea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor aspectelor cauzei.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net