Angajații TVR, protest mut în fața televiziunii pentru Monica Ghiurco

Ultima actualizare:

    Monica Ghiurco a fost propusă de Consiliul de Administrație la șefia TVR. Plenul celor două camere ale Parlamentului s-a opus. (foto: adevarul.ro)
Monica Ghiurco a fost propusă de Consiliul de Administrație la șefia TVR. Plenul celor două camere ale Parlamentului s-a opus. (foto: adevarul.ro)

Câteva sute de angajați ai televiziunii publice au ieșit luni în fața instituției pentru a-și manifesta susținerea față de Monica Ghiurco la șefia TVR. Salariații au depus o sesizare la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) în legătură cu declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că Ghiurco n-ar face față la conducerea TVR.

Aproape 200 de angajaţi ai TVR au ieşit în curtea instituţiei, luni, pentru susţinerea Monicăi Ghiurco, considerată de Călin Popescu Tăriceanu incapabilă să facă față cerințelor postului. „Este un protest în curtea TVR. Astăzi este şedinţa Consililui de Administraţie(CA), oamenii au ieşit să o susţină pe Monica Ghiurco. Sunt între 150 şi 200 de oameni, simpli salariaţi ori lideri şi membri de sindicat. Nu este un protest organizat de sindicate. Au ieşit în pauză, nu au oprit lucrul şi nu s-a scandat”, a declarat Dragoş Bocanaciu preşedintele sindicatului SPUSTV, citat de Mediafax.

Salariaţii TVR au semnat o petiţie pe care au depus-o la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), privind declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu care a spus că reprezentanţii salariaţilor nu pot conduce TVR pentru că nu ar face faţă. Parlamentul a respins, în decurs de două săptămâni, cele două propuneri pe care CA al TVR le-a făcut pentru conducerea instituției: George Orbean și Monica Ghiurco. Cele două propuneri nu au obținut, în plenul Parlamentului, voturile PSD.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net