Andrei Plăcintă, condamnat la 4 ani şi jumătate cu executare

Fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă a primit 4 ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor, iar pentru ultraj contra bunelor moravuri nouă luni. Dacă sentinţa va rămâne definitivă, Andrei Plăcintă va trebui să execute pedeapsa cea mai grea. 

Plăcintă a fost judecat pentru incidentul din 6 decembrie 2010, petrecut în Capitală. Atunci, acesta şi-a agresat iubita, i-a avariat maşina şi a călcat cu autoturismul său un martor care încercase să aplaneze conflictul dintre cei doi tineri. Plăcintă a fost reţinut la 7 decembrie 2010, dar a stat doar 29 de zile în arest preventiv, judecătorii motivând că tânărul nu are antecedente penale, este bine educat şi nu trebuie despărţit de familia lui.

Iniţial, Andrei Plăcintă a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, însă a contestat la Curtea de Apel acestă decizie, pe motiv că instanţa nu i-ar fi respectat dreptul la apărare. Tânărul le-a spus magistraţilor că a lipsit de la proces din cauza unei peritonite.

Curtea de Apel Bucureşti a rejudecat dosarul şi l-a condamnat pe Andrei Plăcintă la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1