Anda Călugăreanu ar fi împlinit 74 de ani. Drama unei mari artiste

Ultima actualizare:

    Anda Călugăreanu a murit la 45 de ani de cancer pulmonarFOTO: cinemagia.ro
Anda Călugăreanu a murit la 45 de ani de cancer pulmonarFOTO: cinemagia.ro

A fost o mare bucurie pentru cei care au ascultat-o cântând pe Anda Călugăreanu. În 24 octombrie 2020, artista frumoasă, cu un timbru unic și plină de energie ar fi împlinit 74 de ani.

Anda Călugăreanu a adus multă bucurie românilor, în vremea tristă din anii 70 – 80. Artista avea un uriaș talent nativ și un timbru extrem de personal.

Anda Călugăreanu se numea în acte Anca Miranda Călugăreanu. A devenit celebră datorită programelor de divertisment realizate la Televiziunea Română, în anii ‘70, de genialul realizator Alexandru Bocăneț și în care apărea alături de Florian Pittiș și Dan Tufaru, dar și de cupletele cu marele actor Toma Caragiu. Cele mai îndrăgite melodii interpretate de Anda Călugăreanu sunt: ”N-am noroc”, ”Pe strada toamnei”, ”E bine”, O portocală”, Cu viața nu glumi”.

Anda Călugăreanu a picat de 9 ori la Actorie

Puțini dintre admiratorii Andei Călugăreanu știu că artista era deja celebră și iubită, dar comisiile de admitere la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) au respins-o de nouă ori pe motiv că era prea mică de înălțime. Avea 38 de ani (în 1984) când a fost, în sfârșit, admisă la studii.

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori. Prima dată, cu actorul Dan Tufaru de la Teatrul de Comedie, cu care a avut un copil, Ioana. Împreună, cei doi artiști și actorul Florian Pitiș au făcut un trio foarte îndrăgit în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneț. Românii îi iubeau și admirau, până când au aflat cu surprindere că Dan Tufaru și-a părăsit soția pentru altă actriță celebră, Vasilica Tastaman, fosta soție a antrenorului de fotbal Emerich Ienei. Fiica lor, Ioana, avea 14 ani.

Anda Călugăreanu are o fată, Ioana, care avea 14 ani când Dan Tufaru le-a părăsit pentru Vasilica Tastaman
Anda Călugăreanu are o fată, Ioana, care avea 14 ani când Dan Tufaru le-a părăsit pentru Vasilica Tastaman

Andra Călugăreanu, boala

După ce a suferit că a fost părăsită de Dan Tufaru, Anda Călugăreanu s-a recăsătorit în 1986 cu Alexandru Medeleanu, economist la magazinul ”Victoria”. Acesta a povestit din ce motiv s-a prăpădit soția sa, la doar 45 de ani. El a povestit că Anda Călugăreanu a fost în 1992 într-un turneu în Israel, iar când s-a întors s-a plâns că se simte rău. Inițial, medicii au crezut că este vorba despre o răceală, dar după investigații mai amănunțite a venit diagnosticul sever: cancer la plămâni. În ciuda tuturor eforturilor medicilor, Anda Călugăreanu a murit în ziua de Sfânta Maria 1992.

image
image
image
image
image
image
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net