Anchetă la liceul unde un profesor vrea armă să împuște elevii

Ultima actualizare:

    Profesorul de vioară Ștefan Lupu, de la Liceul de Artă Brăila, ar vrea un pistol ca să-și împuște elevii
Profesorul de vioară Ștefan Lupu, de la Liceul de Artă Brăila, ar vrea un pistol ca să-și împuște elevii

Un nou scandal în învățămînt. Un profesor de vioară de la Liceul de Artă din Brăila să poarte armă de foc pentru a împușca elevii care nu predau telefonul înainte de începerea orelor. Acum este anchetat, dar nu ar fi o surpriză să aflăm că nu pățește nimic pentru că este liber să exprime idei.

Conducerea Liceului de Artă din Brăila a deschis o anchetă după ce profesorul de vioară Ștefan Lupu a scris pe Facebook că propune ”dreptul profesorului de a purta armă în școală pentru a-i împuşca pe cei ce nu predau telefonul. Era o propunere adresată  Consiliului Elevilor care susține folosirea telefoanelor mobile în şcoli, informează Mediafax.

”Fără glumă! Sunt și eu unul din cei care se tem de «ziua de mâine» a școlii românești! Așa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul «drept» al folosirii telefoanelor mobile în școală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în școală! De ce? veți întreba... Pentru a-l împușca pe «elevul» care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea! O să credeți că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - înaintea celui destinat profesorilor, pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacții!...(..) Eu mai am 5-6 ani până la pensie și - credeți sau nu - vreau să ies din școală teafăr și nevătămat («cu toate țiglele pe acoperiș»)!... Domnule Ministru al Educației Naționale, aveți un nume predestinat! Încercați să nu-l faceți de rușine!... La mulți ani și multă minte cui trebuie!...”, a scris profesorul Ștefan Lupu pe Facebook.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu, a declarat pentru Mediafax că instituţia de învăţământ este cea care trebuie să analizeze comportamentul profesorului.

” Dincolo de aceste aspecte, această postare mă lasă fără cuvinte. Vă dați seama cum gândește acest om, pentru că nu pot spune profesor, dacă el vede în elev un adversar, vede copilul ca pe un potențial rău. El oricum comentează despre colegi, despre toată lumea. Crede că deține adevărul absolut. De-a lungul timpului au mai fost semnale, iar conducerea școlii trebuia să ia măsuri, așa se face într-o lume civilizată. Să se întrunească Comisia de Etică și să se ia în discuție cazul”, a afirmat inspectorul școlar general din Brăila, Cătălin Canciu, citat de Mediafax.

Directorul Liceului de Artă din Brăila, Niculai Enea, a declarat că a avut o primă discuție cu profesorul Ștefan Lupu, iar acum acesta regretă cele scrise pe Facebook.

Ștefan Lupu are 59 de ani și este profesor de instrumente cu coardă de mulți ani, fiind un cadru didactic cu experiență și vechime în Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” din Brăila. El are o activitate didactică bogată, spun oficialii din învățământul brăilean, și rezultate bune cu elevii.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net