Anchetă greoaie în cazul tânărului mort după ce a fost plimbat prin cinci spitale din trei oraşe

Ultima actualizare:

    Sabin Ciurcă devenise tată cu câteva zile înaine de a fi răpus de pancreatităFoto: facebook
Sabin Ciurcă devenise tată cu câteva zile înaine de a fi răpus de pancreatităFoto: facebook

Sabin Ciurcă, un bărbat de 21 de ani din Vălenii de Munte (Prahova), tatăl unei fetiţe de câteva săptămâni, a murit pe 1 aprilie 2020 la Spitalul Municipal din Câmpina. Tânărul fusese plimbat degeaba, timp de patru zile, între cinci unităţi medicale din trei oraşe: Spitalul Orăşenesc din Vălenii de Munte, Spitalul Judeţean din Ploieşti, Spitalul “Movila” din Ploieşti, Spitalul CFR din Ploieşti şi Spitalul Municipal din Câmpina.

Pacientul a fost considerat suspect de COVID - 19 doar pentru că era şofer de TIR, iar medicii s-au codit să-l trateze, invocând protocolul confuz impus de ordonanţele militare din perioada de stare de urgenţă. Sabin a fost răpus în cele din urmă de o complicaţie medicală produsă de pancreatită, un diagnostic extrem de grav, pentru care avea nevoie de intervenţie chirurgicală de urgenţă. În loc de operaţie, Sabin a fost tratat prin ambulanţe, în curtea spitalelor şi pus să completeze formulare, scrie adevarul.ro.

În cazul ”Ciurcă” au fost deschise trei anchete, una administrativă, derulată de Direcţia de Sănătate Prahova, una medicală, făcută de Colegiul Medicilor, şi una penală, coordonată de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. La două luni de la moartea tânărului, nici unul dintre medicii implicaţi nu a fost incriminat. Curtea de Apel Ploieşti a deschis dosar penal şi face cercetări pentru omor din culpă şi neglijenţă sau abuz în serviciu. Ancheta este deocamdată ”in rem”, adică se cercetează faptele, nu persoanele care le-au comis. 

Singura instituţie care a finalizat ancheta administrativă este Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Două din cele cinci spitale pe unde a fost plimbat tânărul au fost sancţionate cu câte o amendă de 5.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net