Anchetă după ce doi preoți ar fi dat afară din biserică persoanele vaccinate și cu mască. Reacția Mitropoliei

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

A fost demarată o anchetă în Botoșani, după ce doi preoți i-ar fi dat afara pe enoriașii care purtau masca de protecție conform normelor sanitare în vigoare, dar și pe cei care se vaccinaseră.

Doi preoți, acuzați că ar fi dat afară enoriașii vaccinați sau care purtau mască

Autorităţile sanitare din Botoşani au anunțat că urmează să demareze o anchetă în cazul unor preoţi acuzaţi că i-au dat afară din biserică pe credincioșii vaccinați sau cei care purtau mască. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) s-a arătat binevoitoare în a colabora cu autorităţile sanitare în anchetă, dar spune că „din verificările noastre nu s-a confirmat, până acum, niciuna dintre acuzaţii”.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, pe adresa instituţiei au fost transmise sesizări, însoţite de imagini video, potrivit cărora doi preoţi din mediul rural ar fi solicitat enoriaşilor vaccinaţi să nu participe la slujbe, iar celor care purtau mască să renunţe la aceasta.

Reacția Mitropoliei în urma acuzațiilor

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) şi-a manifestat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile sanitare din Botoşani în ancheta privind evacuarea din biserică a credincioşilor vaccinaţi, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, preotul Constantin Sturzu.

„Evident, dacă s-ar dovedi că este adevărat acest lucru, ar fi de o gravitate extremă. Am încercat să o contactăm pe doamna director pentru a ne preciza care sunt acei preoţi şi care sunt dovezile care îi incriminează. Din păcate, nici până la această oră, dumneaei nu a găsit timp pentru a se întâlni la birou cu reprezentanţii Protopopiatului Botoşani şi ai Centrului Eparhial Iaşi.

Telefonic, a furnizat, din memorie, câteva nume, dar din verificările noastre nu s-a confirmat, până acum, niciuna dintre acuzaţii. (...) Noi aşteptăm, în continuare, ca doamna director Monica Adăscăliţei să precizeze care sunt acei preoţi menţionaţi în sesizările care ar fi fost primite la DSP Botoşani şi, mai ales, care sunt probele video care îi incriminează. (..)”, a afirmat preotul Constantin Sturzu.

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5