Ancheta DSP după focarul de toxiinfecție alimentară din Ilfov

Ultima actualizare:

    Preșcolarii de la Prichidel au avut nevoie de îngrijiri medicalefoto: arhiva personală
Preșcolarii de la Prichidel au avut nevoie de îngrijiri medicalefoto: arhiva personală

Autoritățile din Ilfov sunt în fierbere și nu din cauza ninsorii, ci din pricina îmbolnăvirilor a aproape 200 de copii de la unitățile de învățământ din Voluntari și Pipera. Joi după-amiază mai mulți preșcolari și elevi au ajuns la spitale și au avut nefoie de tratament perfuzabil pentru a se pune pe picioare. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă și a ridicat probe din mâncarea consumată pentru a fi analizate în laborator.

Așa cum Click! a anunțat de joi în grădinițele și creșele din Ilfov, masa de prânz a îmbolnăvit aproape 200 de copii. La aproximativ o oră după ce mai mulți copii și membri ai personalului au mâncat mămăligă cu brânyă și smântână au început să prezinte vărsături și scaune diareice. În total au fost afectați 198 copii și 19 persoane din rândul personalului unităților de învățământ. Conform datelor DSP, în acest unități erau prezenți, joi, 540 copii și 134 membri ai personalului.

Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unitățile de învățământ din Ilfov, de unde  a fost transportată cu mașini frigorifice autorizate către celelalte unități. 

"În cursul serii de ieri, mai mulți copii din aceste unități de învățământ s-au prezentat  la spitalele din București ( Institutul de Boli Infecțioase “Dr. Matei Balș”, Spitalul de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Victor Babeș”, Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” , Spitalul “Medlife”, Institutul pentru Octrotirea Mamei și Copilului), care au beneficiat de îngrijiri medicale. Nu a fost necesară internarea și au primit recomandarea de regim igieno-dietetic și tratament simptomatic", se arată într-un comunicat oficial emis de DSP Ilfov. 

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a demarat o anchetă epidemiologică în aceste unități. De asemenea, au fost recoltate teste de sanitație de la personalul care lucrează în bucătărie și de cel care servește masa, precum și de pe suprafețele din bucătării. De asemenea, au fost trimise la laboratorul de analize probe alimentare (care au fost păstrate la frigider) de la masa de prânz.  

În urma acestui scandal, activitatea în toate unitățile unde s-au înregistrat cazuri de toxiinfecție alimentară a fost întreruptă și se va relua doar cu acordul DSP Ilfov.

Surse din Primăria Voluntari au declarat pentru Click! că unitățile de învățământ cu probleme ar putea rămâne închise toată săptămâna viitoare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net