Anca Jurma a preluat interimatul la șefia DNA: ”Trebuie să rămână o instituție independentă”

Ultima actualizare:

    Anca Jurma i-a luat locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNAfoto: captură
Anca Jurma i-a luat locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNAfoto: captură

Anca Jurma a preluat interimatul la șefia DNA joi, 12 iulie, în cadrul unui eveniment în care numele fostului procuror-șef, Laura Codruța Kovesi, a fost invocat de mai multe ori. Șeful interimar al DNA a declarat că instituția trebuie să rămână ”puternică, independentă și relevantă”.

Anca Jurma a preluat joi interimatul la șefia DNA pentru o perioadă de șase luni, a anunțat procurorul general Augustin Lazăr, în cadrul unui eveniment că prioritatea DNA este continuarea cu fermitate a luptei anticorupție. ”Aș dori să reamintesc câteva din prioritățile Ministerului Public și DNA. Prima dintre ele, în România lupta anticorupție va continua cu fermitate. DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane care au făcut din această instituție una recunoscută pe plan internațional. Anca Jurma este tocmai persoana potrivită este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, cu o foarte bună pregătire profesională”, a spus Lazăr, citat de Hotnews.

Lazăr a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul șef al DNA, Laura Codruța Koveși, revocată din funcție luni de președintele Klaus Iohannis, la cererea ministrului de Justiței Tudorel Toader.

Procurorul general a insistat asupra faptului că ”motivele revocării generează o îngrijorare în rândul procurorilor”. ”Cu toate acestea, procurorii sunt profesioniși și își respectă rolul prevăzut în Constituție”, a adăugat Lazăr.La rândul ei, Anca Jurma a spus că va asigura un interimat ”echilibrat” și că prioritatea sa este ca DNA să rămână o instituție puternică și independentă."DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei", a spus Anca Jurma.Consilieră a Laurei Codruța Koveși, Anca Jurma este procuror cu o vechime de 28 de ani și a fost și procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, de informare şi relaţii publice din cadrul DNA.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net