Analizele bebelușilor infectați cu COVID-19, refăcute. Cinci din zece copii, depistați negativ

Ultima actualizare:

    Cinci din cei 10 bebeluși au fost testați negativ după ce analizele au fost refăcute Foto pixabay.com
Cinci din cei 10 bebeluși au fost testați negativ după ce analizele au fost refăcute Foto pixabay.com

În urmă cu câteva zile, zece bebeluși au fost confirmați cu noul coronavirus după ce au fost externați, împreună cu mamele lor, din Maternitatea Odobescu din Timișoara. Mamele au fost testate negativ. Potrivit ultimelor informații, cinci din cei zece bebeluși au acum teste negativre, după ce analizele au fost refăcute.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative. Mai mult decât atât, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în condiţiile în care 25 de cadre medicale din maternitate şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

Cinci bebeluși, testați negativ pentru COVID-19

Analizele bebelușilor au fost refăcute, iar miercuri dimineața, 8 aprilie, Ministerul Sănătății a anunțat că cinci din cei zeci copii au fost testați negativ. ”Cei 5 din cei 10 nou născuţi ale căror teste ieşiseră pozitive sunt din Timişoara şi au fost retestati marţi şi au ieşit negativi. Ceilalţi 5 sunt din judeţe limitrofe - Arad, Hunedoara - rezultatele fiind aşteptate”, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Maternitatea Odobescu a fost reorganizată

Activitatea de la Maternitatea Odobescu a fost reeorganizată de către o echipă de epidemiologi. Potrivit noului protocol, toate pacientele vor fi testate pentru noul virus și izolate, iar în cazul celor care prezintă un rezultat pozitiv se va efectua transferul lor către Maternitatea Bega. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net