Amenzi și sancțiuni la centrul de vaccinare de la Romexpo, după ce un bărbat a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi prima doză o primise de la Pfizer

Ultima actualizare:

    Tânărul a povestit întâmplarea pe rețelele de socializareFoto: Facebook
Tânărul a povestit întâmplarea pe rețelele de socializareFoto: Facebook

Trei amensi au fost aplicate la centrul de vaccinare de la Romexpo unde un bărbat a fost vaccinat la rapel cu vaccin de la Moderna, deşi la prima doză primise ser de la Pfizer.

20.000 a fost sancţiunea aplicată Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor şi neinstruirea personalului. De asemenea, aufost amendaţi medicul coordonator şi o asistentă.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat că o echipă de inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a efectuat în 17 martie un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru,  iar personalul medical şi auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărţii de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare şi eliberarea adeverinţei)”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Astfel, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna, informează news.ro.

O sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată medicului coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului şi o amendă a fost dată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru. Şi ultima amendă a fost tot de 2.000 de lei.

Alin Ionescu a fost vaccinat miercuri, în centrul de vaccinare numărul 5 de la Romexpo, el fiind al doilea pacient care a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deşi primise prima doză de la Pfizer. Primul caz a apărut în 9 februarie, la un bărbat din judeţul Gorj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net