Ameninţat cu moartea pentru că s-a fotografiat cu steagul României de Ziua Maghiarilor

CLIIMA20140318_0049_1.jpg

Băiatul a postat fotografia pe Facebook, unde s-a iscat un scandal imens

Un adolescent din Sfântu Gheorghe care s-a fotografiat cu steagul românesc, sâmbătă, având pe fundal mii de maghiari ce sărbătoreau Ziua Maghiarilor, a primit ameninţări cu bătaia şi cu moartea după ce a postat poza pe Facebook. El a de pus plângere la Poliţie.

Adolescentul din Sfântu Gheorghe care a primit ameninţări pe Facebook după ce a postat o fotografie a sa cu steagul României, având pe fundal mii de maghiari care sărbătoreau 15 Martie, a depus, marţi, o plângere la Poliţie, pentru ameninţare, transmite Mediafax.

Sute de utilizatori ai reţelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se şi mai multe persoane de etnie maghiară care îl ameninţau cu bătaia pe băiat.

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina. "Sunt alături de tine, Cosmin, şi te susţin pentru că am trecut şi eu prin asta..să nu-ţi fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală şi nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!", scria Sabina.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Nicoleta Marin, a declarat că adolescentul s-a prezentat, marţi, la Poliţie, fiind însoţit de un membru adult al familiei, pentru că este minor.

Nicoleta Marin a explicat că băiatul a depus o plângere pentru ameninţare împotriva unor autori necunoscuţi, iar pe baza acestei plângeri poliţiştii vor începe cercetările pentru identificarea autorilor.

La rândul său, şeful Poliţiei Judeţene Covasna, comisarul şef Ioan Popa, s-a referit, marţi, într-o conferinţă de presă, la cazul Sabinei, eleva din oraşul Covasna care în 15 Martie 2013 a purtat o bentiţă tricoloră, postând ulterior o fotografie pe o reţea de socializare şi fiind ameninţată şi ea, la vremea respectivă.

Popa a spus că persoana care a ameninţat-o pe elevă a fost identificată, iar dosarul a fost înaintat Parchetului spre soluţionare.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1