Amenințare cu gaz de luptă la aeroportul Hennri Coandă și Gara de Nord

Ultima actualizare:

    Ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptăFoto Pixabay.com
Ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptăFoto Pixabay.com

Marți după amiaza, un individ a făcut un apel la 112 cu privire la amplasarea unor butelii cu gaz sarin, o ameninţare similară vizând şi Gara de Nord, anunţă CNAB.

Potrivit Compania Națională Aeroporturi București, programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate. Trupele speciale fac acum verificări în urma apelului primit pe numărul de urgență"În această seară, la oră 17.40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord.  Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri", anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Ce este gazul sarin

Gazul sarin este una dintre cele mai periculoase substanţe toxice, interzisă de aproape toate structurile de securitate, atât naţionale cât şi internaţionale, şi inclusă în prima clasă a armelor de distrugere în masă. Poate provoca moartea unei persoane în doar câteva minute.Din cauza lipsei de miros sau culoare, persoanele afectate nu realizează că au fost contaminate. Acesta provoacă iritarea mucoasei nazale şi a ochilor, tulburări de vedere, transpiraţie, tuse, tulburări ale funcţiilor fiziologice, ameţeală, dureri de cap, valori anormale ale pulsului şi tensiunii arteriale, potrivit site-ului CDC (Centrul de control şi prevenire a bolilor din Statele Unite), potrivit mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net