Ambasadorul Palestinei spune că România nu mută ambasada din Israel la Ierusalim

Ultima actualizare:

    Ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly a reușit să-l facă pe Dragnea să uite iubirea față de Israel
Ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly a reușit să-l facă pe Dragnea să uite iubirea față de Israel

”Dragnea mi-a dat asigurări că ambasada României din Israel nu va fi mutată”. Afirmația aparține lui Fouad Kokaly, reprezentantului Palestinei la București și a fost făcută potrivit digi24.ro, după întâlnirea de luni dimineață cu Liviu Dragnea. Liviu Dragnea spune însă că afirmațiile ambasadorului sunt false.

Update

Liviu Dragnea susține, marți, că declarațiile ambasadorului Palestinei potrivit cărora liderul PSD i-a dat asigurări că ambasada României nu va fi mutată la Ierusalim nu reflectă ”sub nicio formă” discuțiile pe care le-au avut cei doi. El cere ambasadei să revină asupra afirmațiilor.

Ambasadorul Palestinei în România, Fouad Kokaly a solicitat o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea imediat după ce acesta a declarat la sfârșitul lunii decembrie la o emisiune TV că România își va muta ambasada din Israel la Ierusalim. Kokaly a fost în sfârșit invitat luni, 13 mai la biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaților. În urma întâlnirii, Ambasada Palestinei a remis un comunicat pentru Digi24.ro, în care se arată că ambasada României de la Tel Aviv nu va mai fi mutată.”Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim” se arată în document. Potrivit lui Fouad Kokaly, președintele PSD a spus că nu dorește să strice relațiile istorice dintre România și lumea arabă. Surse diplomatice au explicat motivul surprinzătoarei schimbări de poziții a PSD.”Liviu Dragnea este interesat de susținerea Ligii arabe pentru ca România să obțină un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU”, au dezvăluit sursele pentru digi24.ro.

Mutarea ambasadei, decisă de Dragnea la televizor

Mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost un subiect tensionat anul trecut între PSD și președintele Klaus Iohannis.

Iniţial, anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, pe 22 decembrie 2018 într-o emisiune la un post de televiziune.

”Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană. Suntem practic a doua ţară care facem acest lucru. Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurt, şi mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”, a declarat Liviu Dragnea. La câteva zile după el, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a confirmat decizia,”luată după o analiză”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net