Amânare în procesul în care Dragnea atacă Înalta Curte

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea consideră că șefii de la Înalta Curte nu respectă legile pentru a-i face rău
Liviu Dragnea consideră că șefii de la Înalta Curte nu respectă legile pentru a-i face rău

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, procesul în care liderul PSD Liviu Dragnea contestă modul în care Înalta Curte de Casație și Justiție formează completele de judecată. Noul termen este în 23 noiembrie.

Practic, Dragnea cere anularea hotărârii celei mai mari instanțe de judecată din România, prin care aplicarea prevederilor noii Legi de organizare judiciară privind completurile de 5 judecători este amânată pentru 2019. Acţiunea preşedintelui PSD este motivată de chiar cazul său. Dragnea nu este de acord cu schimbarea componenţei completului în care este judecată contestaţia sa, la condamnarea de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Următorul termen în acest proces este 5 noiembrie.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completurilor sunt repartizaţi aleatoriu. Inalta Curte a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, se plângea Dragnea acum ceva timp conform antena3.ro.

Preşedinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea a răspuns acuzaţiilor preşedintelui PSD, afirmând că la Înalta Curte se respectă legea şi în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc.

În legătură cu această decizie a ICCJ, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională privind un posibil conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul constituirii completurilor de judecată. În sesizarea transmisă Curții, se arată că instanţa supremă a refuzat explicit să aplice o lege adoptată de Parlament, substituindu-se, implicit, autorităţii legiuitoare, arată Curtea Constituţională.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net