Am trecut de la plajă la cizme de cauciuc!

Ultima actualizare:

    În zona Fântânii  Mioriţa, traficul  a fost oprit din  cauza inundaţiilor
În zona Fântânii Mioriţa, traficul a fost oprit din cauza inundaţiilor

Săptămâna trecută ne aflam în prag de caniculă. Ştrandurile erau pline şi ne plângeam că e prea cald. De ieri, temperaturile au scăzut drastic şi am scos cizmele de cauciuc şi gecile de ploaie din dulap.

Au fost 35 de grade Celsius în vestul ţării, la Arad, Oradea şi Secuieni, săptămâna trecută. Ieri, în aceleaşi zone, maxima a atins doar 23 de grade. La munte, parcă se apropie iarna.

Au fost temperaturi de octombrie, ieri: 12 grade la Predeal, 6 grade la Bâlea Lac şi 3 în Ceahlău. În Bucureşti, ploile grele au inundat bulevardele. De pildă, zona Fântânii Mioriţa din Băneasa a fost inundată.

Apa acumulată pe carosabil a măsurat 20 cm, potrivit reprezentanţilor ISU. Pompierii au scos apa cu trei motopompe, iar până când acţiunea s-a finalizat, traficul a fost blocat.

Vremea capricioasă le dă, însă, de furcă şi bolnavilor cronici, îndeosebi cardiacilor, astmaticilor şi reumaticilor. „În cazul cardiacilor ar putea apărea durerile în piept, senzaţia de lipsă de aer, creşterea tensiunii arteriale sau palpitaţiile. Dacă aceste simptome persistă, trebuie să se prezinte la medic. Le recomand ca, în aceste zile, să evite să iasă din casă şi să urmeze cu sfinţenie tratamentul cronic", ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteză, specialist cardiolog. De suferit ar putea avea şi reumaticii, deoarece durerile se amplifică în zilele cu precipitaţii.

Meteorologii spun că vara începe din 22 iunie!

Vremea caldă, bună pentru concedii, este aproape. Meteorologii de la Centrul European din Reading, spun că, din 22 iunie, vom avea soare din belşug. Până la această dată, vremea se menţine ploioasă şi mai rece decât ar fi normal. De pildă, în Muntenia, săptămâna aceasta vor fi între 20 şi 24 de grade, iar, de luni, temperaturile vor fi frecvent peste 26 de grade, chiar 30 de grade.

Pe Litoral, zilele acestea vor fi cel mult 22 - 24 de grade, apoi valorile vor creşte până la 26 - 28 de grade. La munte, nu vor fi mai mult de 13 - 15 grade, în următoarele zile, iar, de luni, vor ajunge la 16 - 18 grade. Situaţia este similară în toată ţara. „Spre sfârşitul săptămânii se va produce o încălzire. De regulă, vara adevărată se instalează după solstiţiu, adică după 21 iunie", ne-a spus Mihai Timu, meteorolog ANM. (M. Dohi) 

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net