«Am scăpat de urs, după ce am făcut pe mortul»

Ultima actualizare:

    În acest an, cinci oameni din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi
În acest an, cinci oameni din judeţul Harghita au fost atacaţi de urşi

Un adolescent de 14 ani a fost dus, ieri, la spitalul din Gheorgheni, Harghita, după ce a fost atacat de un urs la o stână din apropierea satului Jolotca, transmite Mediafax.

Băiatul a spus că se afla cu vitele la păscut, iar, la un moment dat, a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de mai multe ori de piciorul stâng şi de coapsa dreaptă, după care l-a trântit la pământ. Băiatul a spus că a rămas nemişcat, aşa cum a citit că se procedează în astfel de împrejurări.

„Am făcut pe mortul, iar ursul a plecat”, povesteşte băiatul. Ulterior, adolescentul şi-a sunat unchiul, cu care vorbise înainte de a fi atacat de animal, iar acesta a sunat la Ambulanţă. Medicii i-au acordat primul ajutor, apoi l-au transportat în stare stabilă la spital, unde a fost internat la Secţia de Chirurgie, pentru tratarea plăgilor muşcate.

Băiatul este a cincea persoană atacată de urs în acest an, în Harghita. După ce au ieşit din hibernare, urşii au atacat şi ucis mai multe vite pe izlazurile din localităţile Plăieşii de Jos, Cârţa, Mărtiniş Odorheiu Secuiesc, Tulgheş, Topliţa şi Sculeni, iar prima persoană atacată de urs în acest an a fost o tânără de 28 de ani, în curtea unei stâne din apropierea comunei Siculeni.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net