Am sărit în gol de la 51 de metri - VIDEO

Ultima actualizare:

De ieri, pentru 100 de lei, oricine poate face bungee jumping aici. „Temerarii" trebuie doar să aibă peste 16 ani şi să nu fie mai grei de 110 kilograme.

La vederea macaralei, emoţiile mele parcă sporiseră, iar nevoia de adrenalină era şi mai mare. Sar pentru prima dată însă, cu siguranţă, nu pentru ultima.

„Trebuie doar să te laşi să cazi liber. Când se întinde coarda, să strângi mâinile la piept, ca nu cumva să se înfăşoare pe tine. În rest baftă!", mi-a făcut instructajul Cristian Pena, responsabilul cu securitatea.

Cu câteva kilograme atârnate de picioare şi cu instructorul lângă mine, am început să urc. Deja îmi creştea pulsul şi mă vedeam suspendat într-o cuşcă la 50 de metri desupra oraşului.

De acolo, din nacelă, oraşul se vede altfel, mai liber, mai curat. Dar cine are timp să admire priveliştea când trebuie să se arunce în gol de la zeci de metri înălţime. Noroc cu instructorul, care m-a împins practic de la spate. „3,2,1...bungee". Am ezitat o fracţiune de secundă şi apoi mi-am desprins mâinile de pe balustradă.

„Ooooo, hoooo...", au fost primele sunete scoase în timp ce mă balansam într-un dute-vino continuu cu capul în jos. Căderea parcă nu se mai termina, cele câteva secunde părându-mi o eternitate. E o megasenzaţie, îmi bate rău inima, dar m-aş mai arunca. Încercaţi şi voi!

100 de lei costă o săritură

Amatorii de senzaţii tari pot face bungee jumping în parcul Herăstrău de luni până duminică, între 12.00 şi 02.00 noaptea.

Trebuie să aibă între 60 şi 110 kilograme, iar preţul unui salt este de 100 de lei de persoană. Potrivit organizatorilor este singura distracţie de acest gen din România, fiind cel mai înalt punct mobil de sărituri.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net