«Am lăsat fiţele, să luăm Bac-ul!»

Ultima actualizare:

    Alexandra şi Andreea au obţinut calificativ maxim, “experimentat” (FOTOGRAFII: DORIN CONSTANDA)
Alexandra şi Andreea au obţinut calificativ maxim, “experimentat” (FOTOGRAFII: DORIN CONSTANDA)

Surpriză de proporţii, ieri, în prima zi de Bac! Absolvenţii de liceu au venit îmbrăcaţi decent, aşa cum nu au făcut-o în timpul şcolii. Fără şuviţe multicolore în păr, „creastă de cocoş”, colanţi mulaţi ori bluze decoltate şi tocuri de 12 cm.

Reporterii Click! au rămas cu gura căscată ieri când în faţa liceelor de fiţe din Capitală au întâlnit nişte elevi model, pregătiţi să intre la prima probă de Bac, cea de competenţă de comunicare în Limba română.

Fetele au venit cu bluze albe şi fuste de lungime decentă, cu balerini în picioare şi poşete banale. În alţi ani, nu aveai loc de limuzine, de sandale cu platforme şi tocuri de 12 - 14 cm, poşetuţe de firmă, unghii false pictate şi miresme de parfum scump.

La polul opus, în liceele de cartier, fetele veneau în pantalonaşi scurţi, colanţi mulaţi, bluze decoltate, iar băieţii în şorturi şi în şlapi. Surprize au fost şi când au ieşit din examen primii candidaţi: „Cel mai bun calificativ, Experimentat. Am ştiut perfect, dar nici nu a fost greu", ne-au spus, pe rând, absolvenţi din liceele din centrul Capitalei şi de la periferie.

Constanţa: „A fost uşor. Trebuie să ai ceva în cap”, spun absolvenţii de la „Ovidius”
Constanţa: „A fost uşor. Trebuie să ai ceva în cap”, spun absolvenţii de la „Ovidius”

„Nu suntem o generaţie de rataţi. Ne-am pregătit constant, în toţi anii de liceu şi această probă ni s-a părut floare la ureche", ne-au spus Alexandra şi Andreea, absolventele Colegiului „Jean Monet", din Capitală. Peste tot în ţară, situaţia a fost identică: calificative excelente, ţinute decente. Însă, situaţia nu este chiar roză.

Au termat liceul, la zi sau la seral, circa 197.000 de elevi, s-au înscris doar 130.000 de candidaţi din generaţia curentă, plus 32.000 din generaţiile trecute. Aşadar, în acest an, 47.000 de absolvenţi de liceu nu participă la Bac.

La aceste probe, de competenţe, nu se dau note, ci calificative: experimentat, avansat, mediu sau începător. Pe baza rezultatelor, absolvenţii vor primi diplomele, de mare ajutor şi pentru cei care nu promovează examenul de Bac: sunt recunoscute în statele UE, ca o calificare de nivel mediu.Azi, urmează alţi candidaţi la aceeaşi probă, apoi urmează cea de competenţă în Limba maternă şi cea de competenţă digitală. Probele „de foc", cele scrise, sunt programate din 30 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net