«Am cumpărat ouă vopsite şi expirate»

Ultima actualizare:

    Femeia ne arată cât de uşor cojeşte vopseaua de pe ou
Femeia ne arată cât de uşor cojeşte vopseaua de pe ou

Incredibil, dar adevărat! O clientă din Piatra Neamţ se plânge că a cumpărat ouă ieşite din termen, dar vopsite tocmai ca să se ascundă acest lucru. Pe de altă parte, autorităţile spun că n-au găsit aşa ceva la vânzare.

“Uitaţi ce «surpriză frumoasă» am avut în această dimineaţă... ouă expirate, vopsite din nou şi schimbată data de valabilitate. Aşa ne îmbolnăvim şi nu ştim de unde”, a postat Florentina Boghiu, duminică dimineaţă, pe pagina sa de Facebook. Femeia se filmează în timp ce scorojeşte cu unghia vopseaua, astfel că din roşcat, oul devine brusc alb şi cu o altă ştanţă. Florentina precizează că a cumpărat acest produs dintr-un lanţ de magazine din Piatra Neamţ. Şi chiar îi dă numele. “Clienta nu a depus plângere la noi, însă  ne-am autosesizat şi am demarat astăzi (nr. luni) un control la magazinul respectiv. Lotul respectiv se vânduse. Aşteptăm poziţia lanţului de magazine”, ne-au dezvăluit surse din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Pe de altă parte, cei de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară ne-au spus că au trimis o echipă acolo şi că acuzaţia de pe reţeaua socială nu se confirmă. Ba, mai mult, cred că oul era fiert şi că totul este o regie. De aceeaşi părere e şi Sorin Minea, preşedintele Romalimenta. “Totul pare a fi o glumă proastă. De ce ar face cineva aşa ceva? Mai ales că pe ştanţă nu este trecut termenul de valabilitate, ci clasa din care face parte, codul fermei de unde provine şi data de ouare. Termenul este trecut pe ambalaj. Păi vopsitul şi reştanţatul costă mai mult decât ouăle în sine. Şi dacă cineva ar face o asemenea măgărie, acela ar fi ambalatorul, nu magazinul, care nu întotdeauna este şi producătorul. Dar după cum se scrijeleşte vopseaua, oul pare fiert. Dacă femeia era de bunăcredinţă ne arăta tot cofragul, nu doar un singur ou”.


    Florentina Boghiu se plânge că s-a trezit cu aşa ceva în frigider după ce şi-a făcut cumpărăturile de la un mare magazin din Piatra Neamţ
Florentina Boghiu se plânge că s-a trezit cu aşa ceva în frigider după ce şi-a făcut cumpărăturile de la un mare magazin din Piatra Neamţ

Cu privire la imaginile video publicate pe facebook în data de 18 septembrie 2017, Kaufland România vine cu următoarele precizări:

În urma vizionării clipului video, am contactat producătorul local al ouălor SC VANBET SRL pentru verificări, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează, și am demarat cercetări împreună cu autoritățile responsabile.

Vă confirmăm că, potrivit legii, toate produsele de la raft vin însoțite de declarație de conformitate din partea producătorului, care atestă că articolul este bun pentru consum.  

Din imaginile video, reiese foarte clar că oul este în termen de valabilitate, producătorul confirmând acest lucru în răspunsul oficial pe care ni l-a transmis și din care redăm mai jos:

„În urma vizionării filmulețului, nu am observat două date de expirare diferite, singura vizibilă fiind 02.10.2017, atât pe oul inițial, cât și în urma răzuirii de către cumpărător (dată care este valabilă, nu expirată, cum s-a mediatizat). Precizăm că produsul din materialul postat prezintă diferențe semnificative față de starea inițială în care a fost livrat.

Pentru această livrare a fost întocmită declarația de conformitate nr. 4515/05.09.2017. Concluzia noastră este că ouăle au fost ținute în mediu acid (oțet), coaja suferind modificări specifice. ”

Cooperativa Agricolă Țara Mea, pentru care acest producător furnizează ouă, ne-a transmis că vor fi și consecințe legale împotriva autoarei postării:

„Cooperativa Agricolă Țara Mea respinge orice asociere a numelui cu produse falsificate, în speță cu ouăle prezentate într-o filmare postată pe o rețea de socializare, în care se sugerează că ouăle ar proveni de la un furnizor membru al Cooperativei. Considerăm că acesta este un atac la adresa producătorilor români, care câștigă din ce în ce mai mult teren și livrează produse de calitate în supermarketuri, fapt care pare că deranjează. Mesajul nostru este că un astfel de atac nu ne sperie. (...) În cursul zilei de mâine, 19 septembrie, va fi înaintată instanței plângere pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune împotriva autoarei înregistrării postate pe rețeaua de socializare, având în vedere că un astfel de demers poate cauza prejudicii enorme Cooperativei și prejudicii substanțiale de imagine producătorilor români”.

Kaufland România susține producătorii români și produsele locale sunt prima opțiune în politica de achiziție a companiei. 

Am cumpărat ouă de prepeliţă stricate

simeon stalpnicul png

Şi reporterul Click! a păţit-o! Luna trecută a cumpărat de două ori ouă de prepeliţă stricate din acelaşi lanţ de magazine, din Ploieşti. Ultima dată pe 20 august. A plecat cu ouăle acasă, le-a băgat în frigider, iar după ce cinci minute totul a început să pută.

Ouăle erau clocite, unele aveau gălbenuşul negru, altele lipicioase. Deşi pe ambalaj scria că expiră pe 10 septembrie. Prima dată şeful de magazin i-a înapoiat banii, iar a doua oară şi-a cerut scuze şi i-a spus jurnalistului că este îndreptăţit să facă reclamaţie la Protecţia Consumatorului.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net