«Am cumpărat ouă cu 1 leu bucata»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Necazurile vin în valuri pe capul românilor! Am trăit şi ziua în care un ou să coste cât o pâine: 1 leu!

În marile magazine se găsesc, ici, colo, câteva cofraje cu ouă şi la preţuri incredibile: peste 1 leu bucata. Reporterii Click! au cumpărat ieri 5 ouă dintr-un magazin din cartierul Băneasa şi s-au uitat de două ori la bonul care confirma preţul uriaş.

În magazine sunt expuse câteva cofraje

simeon stalpnicul png

Ouăle erau marcate cu cifra trei, ceea ce înseamnă că provin de la găinile „stresate". „Este o mare minciună că ouăle cu cifra 3 nu sunt bune. Noi am solicitat expertiză de la Universitatea Cambridge. Ne-au răspuns că doar frigul, căldura, vântul, ploaia şi păsările răpitoare pot stresa găinile, dar oul nu este contaminat în nici un fel. Fermele din ţara noastră au fost modernizate şi nici nu se pune problema ca păsările să fie stresate. Din pricina isteriei cu ouăle notate cu cifra 3, anul trecut au scăzut masiv vânzările, iar circa 10% din fermieri au închis afacerea total sau parţial. Astă-vară, au fost nevoiţi să vândă cu 15 bani bucata, ca să nu rămână cu marfa în stoc. Aşa s-a ajuns la o criză de ouă. În plus, din ferme oul pleacă acum la preţul de 0,35 de bani, iar în magazine sunt peste 1 leu bucata, o scumpire cu 300%, peste puterea de cumpărare a românilor", ne-a explicat Aurel Damian, directorul executiv al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România.

El mai spune că sunt pe cale de dispariţie şi ouăle de puicuţe, aşa că este posibil să avem în curând şi o criză de carne de pui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net