«Am crezut că murim intoxicate, la serviciu!»

Ultima actualizare:
Angajatele au  rămas internate  sub supraveghere  medicală (FOTOGRAFII: Andreea Mitrache)
Angajatele au rămas internate sub supraveghere medicală (FOTOGRAFII: Andreea Mitrache)

La doar câteva zile după ce 100 de angajate ale unei fabrici de confecţii din Calafat au ajuns la spital intoxicate cu pesticid, ieri, alte 14 femei au fost la un pas să leşine la locul de muncă. Patronul le acuză că se prefac, ca să scape de muncă.

Croitoresele au  povestit că în momentul în care au intrat în secţie au simţit că nu mai pot respira, iar gura li s-a încleştat.

''Am ieşit imediat afară, cum am văzut că îmi vine rău. Îmi este frică să mai vin la muncă, dar nu am ce să fac. Sper ca în câteva zile să aerisească bine locul unde muncim şi să nu mai existe probleme'', a spus Cristina Babaradă.

În total, 14 angajate al fabricii de confecţii din Calafat au ajuns ieri la spital intoxicate cu insecticid.

"Pacientele vor fi ţinute sub supraveghere medicală. Toate prezintă simptome de intoxicare'', au spus medicii. Patronul fabricii de confecţii, de origine italiană, nu este însă de aceeaşi părere. El spune că totul este o prefăcătorie.


    Angajatele au  rămas internate  sub supraveghere  medicală (FOTOGRAFII: Andreea Mitrache)
Angajatele au rămas internate sub supraveghere medicală (FOTOGRAFII: Andreea Mitrache)

''Sunt nişte putori şi s-au prefăcut că le vine rău să nu mai muncească. Toată ziua vor să bea cafea şi să stea la ţigară. Nu vor să lucreze deloc'', a spus şi soacra acestuia. Săptămâna trecută, în Vinerea Mare, alte 100 de angajate ale fabricii din Calafat au ajuns la spital intoxicate tot cu pesticid.

"Am simţit că nu mai pot respira în momentul în care am ajuns la muncă. Medicii mi-au spus că m-am intoxicat cu pesticid. Nu mai îmi simţeam picioarele", a spus o altă angajată, Cristina Săndulescu. Inspectorii ITM au făcut verificări, iar şefii ar putea fi amendaţi".

Noi am decis să suspendăm activitatea până când reprezentanţii DSV Dolj vor realiza măsurători de noxe. Societatea a fost amendată cu 18.000 de lei în urma deficienţelor descoperite în urma incidentelor din data de 3 mai şi din data de 7 mai", a spus Cătălin Mohora, inspector şef în cadrul  Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

"S-au prefăcut că le e rău ca să nu muncească"

simeon stalpnicul png

soacra patronului

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net