«Am baie, dar folosesc tot WC-ul din spatele curţii»

Ultima actualizare:

    Ioana Manu ne arată  baia construită cu  împrumut la bancăFotografii: Dorin Constanda
Ioana Manu ne arată baia construită cu împrumut la bancăFotografii: Dorin Constanda

Trotuare nu au, canalizare nici atât, astfel că cei mai mulţi locuitori din Videle se simt prinşi în timp. S-au săturat să se spele la lighean şi să-şi facă nevoile în fundul curţii. Mai ales că lucrările la apă şi canal au început în 2010, dar au fost lăsate baltă un an mai târziu.

Bătaie de joc! În urmă cu şapte ani două firme din Teleorman au subontractat lucrarea de apă şi canalizare finanţată din fonduri europene şi planificată pentru cartierul Furculeşti, din Videle.  În 2011, cele 500 de familii, care au aşteptat cu sufletul la gură să intre şi ele, în sfârşit, în rândul lumii, s-au putut bucura de apă curentă, iar ţevile de canalizare erau deja în fiecare curte. Ca să fie racordaţi şi la sistemul de canalizare, constructorii ar fi trebuit să mai facă şi o staţie de pompare. Lucrare care nu s-a concretizat nici până în ziua de azi.

simeon stalpnicul png

”Au trecut de atunci şase ani şi nimic. Au plecat şi ne-au lăsat aşa. În tot timpul acesta, ne-am făcut băi în case, dar nu le putem folosi. Tot la WC-ul din spatele curţii îmi fac nevoile şi spăl la lighean. Primarul Nicoale Bădănoiu ne-a tot promis în campanie că în trei săptămâni este gata, iar acum spune că de fapt nu ţine de el şi că trebuie făcută o nou licitaţie la nivel central”, se plânge Ioana Manu. Sătui să mai aştepte o minune, alţi vecini mai cu dare de mână şi-au făcut fose, iar unii certaţi cu bunul simţ au aruncat lăturile şi dejecţiile în canalele din zonă cu ajutorul unor furtune. ”Mirosea îngrozitor şi până la urmă au fost închise gurile respective”, ne-a spus intrigată şi Viorica Morometescu.Dar cum motivează autorităţile situaţia în care s-a ajuns? Viceprimarul Şerban Nicu Silvică spune că nu este la curent cu problema pentru că deţine funcţia de un an, în timp ce directorul Apa Serv Videle, Nicu Pârvan, ne-a explicat faptul că ”lucrarea este finalizată în proporţie de 50%, însă, una dintre cele două firme au dat faliment, iar cealaltă nu a putut face faţă de una singură ca să continue”. Şi mai interesant este faptul că, deşi  muncitorii au dispărut de pe şantier de şanse ani, contractul a fost reziliat abia anul acesta. ”Au lucrat în alte zone din judeţ, astfel că legea nu ne-a permis să rupem contractul cu ei. Oricum, patronii vor să ne dea în judecată, pentru că vor să primească banii pe cât au lucrat. Fiind fonduri europene, nu au fost plătiţi pentru nimic. Nu au finalizat lucrarea la teremen”, a continuat Pârvan.Ce urmează acum? O nouă licitaţie, iar dacă totul merge strună, staţia pompare ar putea fi şi ea gata în maximum cinci luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net