Alţi 189 de români repatriaţi cu ajutorul MAE. Din ce ţări au venit

Ultima actualizare:

    Românii au fost aduşi în siguranţă în ţarăFOTO: Arhivă Click!
Românii au fost aduşi în siguranţă în ţarăFOTO: Arhivă Click!

Aproape 200 de cetăţeni români aflaţi temporar în străinătate şi afectaţi de măsurile restrictive luate pentru gestionarea epidemiei de Covid-19 au ajuns în ţară în urma demersurilor Ministerului Afacerilor Externe. MAE reiterează apelurile pentru evitarea călătoriilor externe care nu sunt absolut esenţiale.

189 de români din Malta, Egipt şi Spania au ajuns pe teritoriul României, în ultimele două zile. Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de miercuri, au fost repatriaţi 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt), iar în cursul dimineţii de joi alţi 89 de cetăţeni români au revenit din Spania, în urma demersurilor MAE şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Toţi au revenit în siguranţă în ţară.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.  

Totodată, MAE face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.

„Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, se arată în comunicatul MAE.

Citeşte şi:

Coronavirus. Viața românilor din străinătate. Mărturii zguduitoare din Italia, Israel și Belgia

Imagini din Aeroportul Otopeni. Câți pasageri mai vin și mai pleacă din țară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net