MApN investigheaza cum a primit Gabriel Oprea gradul de general

oprea-gabriel.jpg

gabriel oprea, oprea, comisie, grade, ministerul apararii
După moartea polițistului Bogdan Gigină, Oprea a căzut în dizgrație

Gabriel Oprea este căutat la grade. O comise a Ministerului Apărării Naţionale va a analiza în ce condiţii a fost înaintat acesta de la gradul de colonel la cel de general

 “Ca urmare a sesizărilor şi solicitărilor de informaţii venite din partea jurnaliştilor privitoare la îndeplinirea condiţiilor legale pentru înaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigadă a generalului (r.) Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale a dispus constituirea, la nivelul MApN, a unei comisii care să analizeze aspectele semnalate. Rezultatele acestei analize vor fi comunicate cu promptitudine către mass-media şi opinia publică”, au anunţat, astăzi, reprezentanții Ministerului Apărării.

Este general cu patru stele

Gabriel Oprea este general cu patru stele în rezervă din octombrie 2009, când a fost înaintat în grad prin decret al preşedintelui Traian Băsescu.

Anterior, în 1 decembrie 2008, Oprea fusese înaintat în gradul de general-locotenent în rezervă.

Potrivit news.ro, Gabriel Oprea a absolvit în 1983 cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi din Sibiu, cu diplomă şi gradul de locotenent.

În 1990 şi-a luat licenţa în drept la Universitatea din Bucureşti, în 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului Naţional de Apărare, iar în anul 2000 şi-a susţinut lucrarea de doctorat în domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu.

Cariera lui Oprea

- După absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri, la arma Intendenţă, specialitate Logistică, în urma căreia a obţinut gradul de locotenent, Gabriel Oprea a activat până în 1990 ca ofițer de intendență şi apoi ca ofiţer consilier juridic cu grad de căpitan, fiind activat în 2001 drept colonel de Justiţie.

- În decembrie 2001 a fost promovat la gradul de general maior activ de justiţie militară. În 2003 a primit a doua stea la gradul de general, în urma activităţii desfăşurate la Rezervele Statului într-o funcţie de general cu trei stele.

- După ce a fost trecut în rezervă, a primit a treia stea la 1 decembrie 2008, iar din octombrie 2009 estre general cu patru stele.

Loading...