Alpinistul român Zsolt Torok, ameninţat cu moartea din cauza unui cont fals de Facebook. Cum a fost posibil

Ultima actualizare:

    Zsolt Torok este un unul dintre cei mai titraţi aplinişti români FOTO Facebookfoto Adevarul
Zsolt Torok este un unul dintre cei mai titraţi aplinişti români FOTO Facebookfoto Adevarul

Alpinistul arădean Zsolt Torok, cel care a devenit cunoscut la nivel naţional şi internaţional în urma exepdiţilor pe cele mai înalte vârfuri ale lumii, a fost ameninţat cu moartea după ce i s-a creat un cont fals de Facebook.

Torok este şi unul dintre supravieţuitorii cutremurului din Himalaya, aflându-se în perioada respectivă pe munte. Dacă în urmă cu câteva luni Torok a fost insultat de maghiari pe Facebook pentru că vrea să ducă steagul României pe Everest, acum situaţia a devenit mai gravă. Întors din expediţie la sfârşitul lunii mai, Torok a aflat că cineva a creat un cont de Facebook cu numele său de pe care postează mesaje antiromâneşti pe grupuri de profil, cum ar fi „Lupt pentru autonomia Transilvaniei” sau „Fuck you România”.

Mai mult decât atât, mesajele au fost însoţite de poze falsificate, în care alpinistul Zsolt Torok apare ţinând în mână steagul României sau stema ţării cu mesaje jignitoare falsificate. „După ce a apărut acest cont fals în care îmi erau furate poze şi modificate, am început să primesc mailuri de ameninţare. Bănuiesc că au venit de la un cetăţean român care crede că sunt extremist maghiar. Erau tot felul de mesaje iredentiste. Lucru care mi-a stricat imaginea. Pe mail am fost înjurat de mamă de tată"

CONTINUAREA PE ADEVĂRUL.RO

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net