Alpinistul Alex Găvan a strâns 20.000 de euro în două zile pentru sinistrații din Nepal

Ultima actualizare:

    Alex Găvan a lansat marți campania umanitară „Bucurie pentru Nepal” (foto: Sever Gheorghe)
Alex Găvan a lansat marți campania umanitară „Bucurie pentru Nepal” (foto: Sever Gheorghe)

Alex Găvan, alpinistul român care a trăit pe viu cutremurul devastator din Nepal, a reușit să strângă 20.000 de euro în doar două zile de la lansarea campaniei umanitare „Bucurie pentru Nepal”.

Românii nu au rămas indiferenți la drama locuitorilor țării asiatice și au donat câte 2 euro, prin SMS, la numărul 8826, sau sume mai mari direct pe site-ul campaniei, alexgavan.ro/nepal. Banii transmiși prin SMS, în rețelele Orange, Telekom și Vodafone, sunt scutiți de TVA. Chiar în prima zi de campanie a fost înregistrată o donație de 2.500 de lei, cea mai mare sumă strânsă până acum de la o persoană fizică. „Le mulțumim celor care au donat pentru contribuția pe care au adus-o. Fiecare euro donat contează și ajută oameni care au pierdut totul să-și reia viața”, ne-au spus reprezentanții Oma Vision, responsabili cu implementare acestui proiect. Peste 8.500 de oameni au murit în urma seismului de 7,9 pe Richter din 25 aprilie. Campania va ține 7 săptămâni și 9 zile, perioadă corespunzătoare magnitudinii cutremurului.

Alex Găvan se afla pe munte în momentul producerii seismului. El încerca, pentru a treia oară, să escaladeze vârful Lhotse, din Lanțul Himalaya, însă a fost nevoit să renunțe la această aventură. A scăpat cu viață, în ciuda avalanșei care a măturat tabăra sa. Însă, alți 19 alpiniști din tabără au pierit după ce muntele s-a cutremurat. 

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net