Alocaţiile copiilor, majorate de la 1 martie

alocatie-copii-bani.jpg

alocatie copii, bani
Alocația pentru toți copiii s-ar putea mări
Citeste tot despre: 

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 miliarde de lei.

Plenul Parlamentului a votat din nou, joi seară, 14 februari, amendamentul privind majorarea alocaţiilor copiilor, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

”Amendamentul rămâne acelaşi (...) sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii bugetului de stat. După ce legea va intra în vigoare, nu ştim când va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită o OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea într-adevăr plăti alocaţiile, să le primească copiii”, a spus Liviu Dragnea.

Loading...